• 12 januari 2017
  • Leestijd: minder dan een minuut

Wat kunt u verwachten van een spuitgiet examen?

Spuitiget examen

Zenuwachtig voor het examen? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Examenvrees is heel normaal, de ene cursist gaat er anders mee om dan de andere. In principe worden alle spuitgiet cursussen die door Mikrocentrum georganiseerd worden, afgesloten met een schriftelijk examen en een praktijk toets.

Deze door de NRK-erkende branche opleiding bestaat uit drie niveaus/ kwalificaties; 

  • Spuitgieten 1 (instapniveau)
  • Spuitgieten 2 (vervolgniveau)
  • Spuitgieten 3 (specialistenniveau)

Schriftelijk examen

Meerkeuzevragen

Open vragen

Totaal

Tijdsduur

Spuitgieten 1

24

18

42

100 minuten

Spuitgieten 2

24

18

42

100 minuten

Spuitgieten 3

0

15

15

100 minuten

Voor elke NRK-kwalificatie/-opleiding is een beroepscompetentieprofiel (BCP) en een bijbehorend leerdoelendocument (o.a. productkennis, veiligheid, milieu en product, kwaliteitszorg, apparatuur kennis, geldende normen en communicatie) opgesteld. Er is een Onderwijs- en Examenregeling en voor de uitvoering daarvan is een examencommissie samengesteld.

Naast het schriftelijk examen vindt Mikrocentrum het belangrijk om een praktijktoets af te nemen. De deelnemers krijgen bijvoorbeeld de opdracht om een spuitgietproces op te starten en eventueel een probleem te constateren of op te lossen. Hierbij worden de deelnemers beoordeeld op; vakkennis, veiligheid, rapportage, orde en netheid, werken in teamverband en communicatie.

 

Spuitgieten

Tijdens de cursus Spuitgieten 1 leert u zelfstandig een eenvoudig spuitgietproces op te zetten en veel voorkomende processtoringen te verhelpen.

Bekijk ons cursusaanbod

Over de schrijver

Barend Blom

Barend Blom

Programmamanager Opleidingen | Mikrocentrum