Als (service-)engineer of monteur ben je het gezicht van het bedrijf in de klant-leverancierrelatie. Het is van onschatbare waarde als je op klantgerichte wijze jouw functie uitoefent. Je hebt namelijk een grote invloed op het imago van jouw bedrijf. Na afloop van de training Service monteur als ambassadeur ben je in staat om jouzelf en jouw bedrijf op een juiste manier te presenteren.

 • Leer de taal van de klant spreken en verbeter jouw klantrelaties
 • Verhoog het rendement van jouw service activiteiten
 • Ontdek de rol van de service engineer in jouw marketingstrategie
Service monteurs en monteurs die regelmatig klantcontacten hebben of bij de klant gedetacheerd zijn
Vanaf MBO
Indicatie: 2 dagbijeenkomsten
Bewijs van deelname
Alleen bedrijfsintern beschikbaar
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de training Service monteur als ambassadeur

Na afloop van de training ben je in staat om jouzelf en jouw bedrijf op een juiste manier te presenteren. Je hebt geleerd hoe je door het versterken van jouw verbale en non-verbale communicatie meer impact kunt maken. Dit vertaalt zich direct in een professionelere samenwerking en verbetering van jouw resultaat.

Lesvorm

Tijdens deze training staat vooral de praktijk centraal. Je werkt intensief aan jouw non-verbale en verbale presentatie. Verder wordt de rol van de technicus behandeld en de invloed van zijn handelen op het imago van jouw bedrijf. Daar waar nodig wordt de theorie behandeld die je overigens meekrijgt in een overzichtelijke syllabus. De trainingsinhoud is onmiddellijk toe te passen in de praktijk.

Je ontvangt voorafgaande aan de training een intakeformulier. Hier kun jij aangeven wat jouw specifieke leerdoelen zijn, zodat de trainer hierop tijdens de training kan inspelen. 

Programma

Onder begeleiding van een ervaren communicatietrainer worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Hoe communiceer ik en wat is het effect van mijn gedrag en communicatie?
 • De verschillende communicatievormen (h)erkennen
 • Communiceren met overtuiging en passie: elevator pitch en storytelling
 • Hoe stuur ik een gesprek? Een heldere strategie naar wederzijds commitment
 • Omgaan met verschillende klanttypen
 • Inleven in de problemen van de klant
 • Communicatie of commotie - omgaan met conflicten, weerstanden en tegenwerpingen
 • Onderhandelen en beïnvloeden tijdens gesprekken
 • Het creëren van een persoonlijk ontwikkelingsplan

Tijdens de training ga je aan de slag met praktische situaties door rollenspellen en oefeningen. Ook maak je een aantal testen, die meer inzicht bieden in de effecten van jouw houding en gedrag.

Neem contact op voor meer informatie

Bas Vaessen

Als u inzicht wilt in uw klantgerichte houding en vaardigheden wilt ontwikkelen om, op een professionele wijze, die moeilijke klant te beïnvloeden dan is deze training een aanrader. De rollenspellen met de trainer leiden tot nieuwe inzichten en vaardigheden. Dit geeft u handvatten om in moeilijke en stressvolle momenten klantgericht te blijven communiceren.

Ontdek de mogelijkheden om deze training bedrijfsintern te organiseren

Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij je op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze Programmamanager Opleidingen denkt graag met je mee!

Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze Programmamanager Opleidingen Wilma Kuijpers komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.