Limburg Leert biedt een jaar lang 16 Mikrocentrum cursussen gratis aan! Dit iniatitief geeft alle inwoners van Limburg toegang tot een groot aanbod van (online) cursussen. Met Limburg Leert versterkt u uw positie op de arbeidsmarkt. Mikrocentrum neemt samen met Limburg Leert de drempel weg voor om- of bijscholing!

rd technologie

Een Leven Lang Leren met de Mikrocentrum cursussen bij Limburg Leert

Mensen maken het verschil. Acute en voortdurende veranderingen vragen om talenten die daar met de juiste kennis en vaardigheden slim, snel en wendbaar op in weten te spelen. Met het initiatief van Limburg Leert wil Mikrocentrum een Leven Lang Leren en talentontwikkeling toegankelijk maken voor iedereen in Limburg. 

Op weg naar de technologie van de toekomst 

De hightech- en maakindustrie is een van de meest slimme en dynamische maar tegelijkertijd ook meest veranderlijke en complexe sectoren ter wereld. Bijblijven en vooruitgang boeken vraagt om continu beweging en leren: wie slim is, moet slim blijven. Hoe bereikt u dit? Met de gratis Mikrocentrum cursussen aangeboden via Limburg Leert. Van Smart Industry tot elektrotechniek, meet- en regeltechniek, meettechnologie, oppervlaktetechniek, kunststoftechnologie, 3D printen en soft skills, deze cursussen helpen u op weg naar de toekomst. 

rd technologie

Deze cursussen kunt u gratis volgen via Limburg Leert

Constructieprincipes voor precisietechnologie

Krijg inzicht in werkwijzen om precisiemechanismen te ontwerpen en leer alle do’s en don'ts bij het ontwerpen voor de precisietechnologie.

Meet- en regeltechniek op MBO niveau

Leg een stevige basis in de grondbeginselen van meet- en regeltechniek in de proces- als installatieautomatisering.

 

Vorm- en plaatstoleranties

Leer alle methoden van bematen en geometrisch tolereren volgens de laatste ISO normen.

 

Clean voor engineering en assemblage

Ontdek de basisprincipes van schoon ontwerpen en assembleren en leer het complete proces, van ingangscontrole tot uitlevering, onder controle te krijgen.

Noise and vibration control

Ontdek handvatten om ongewenste trillingen en geluiden te reduceren in een product.

Reliability engineering

Leer wat voor een cruciale rol reliability speelt binnen Safety Critical Systems en bij het opbouwen van een betrouwbaar merkimago.

Elektrotechnisch schakelen

Leer diverse soorten schakelingen zelf te realiseren, elektrotechnische schema’s te lezen en over de werking van veelvoorkomende componenten.

Modulair ontwerpen

Leer de meest waardevolle lessen die andere bedrijven met vallen en opstaan hebben geleerd met modulair ontwerpen. 

EMC met aarding en afscherming

Leer alles over EMC fenomenen, machine eisen en problematiek herkennen en voorkomen.

Workshop Certificering ESD (Electro Static Discharge)

Met deze praktische ESD workshop kunt u alle ESD problematiek aan; van achtergronden tot aan de normen. 

Laser Safety Officer

Word in twee dagen opgeleid tot Laser Safety Officer! Na afloop bent u in staat een laserveiligheidsmanagementprogramma met de bijbehorende voorzorgsmaatregelen op te zetten.

Leidinggeven op de werkvloer

Tijdens deze cursus krijgt u inzicht in uw rol als leidinggevende en ontwikkelt u een eigen stijl voor het aansturen van uw medewerkers. 

Onderhoud van spuitgietmatrijzen

Leer keuzes te maken over mogelijke risico’s bij onderhoud van spuitgietmatrijzen en krijg tips voor het in optimale conditie houden van uw investering.

Quality data

Leer uw sensor- en andere databronnen in te zetten bij de aanpak van taaie problemen in de productie, het onderhoud en op het gebied van kwaliteit.

3D printen in de praktijk

Leer de verschillende 3D printtechnieken, de ontwerpregels maar ook met name de praktische toepassing en het creëren van businesscases.

Artificial Intelligence voor engineers

Pak complexe problemen aan door het toepassen van machine learning technieken en leer data voorbewerken en resultaten te evalueren.