Goed nieuws: een Leven Lang Ontwikkelen wordt vanaf 1 maart 2022 een stuk gemakkelijker! Vanaf dan kan iedere Nederlander gebruik maken van de nieuwe STAP regeling. Met deze regeling kunt u jaarlijks tot € 1000 euro subsidie ontvangen voor het volgen van een cursus. Zo zet u gemakkelijker de volgende stap in uw loopbaan.

 

Zo werkt het STAP-budget

Communicatie voor projectmanagers

Het STAP-budget kunt u inzetten voor bijna iedere Mikrocentrum cursus

Met het STAP-budget krijgt u tot €1000 (incl. btw) vergoed op de totale cursusprijs. Vrijwel iedere Mikrocentrum cursus komt hiervoor in aanmerking. Nog beter: aan groot aantal cursussen zijn zelfs gratis te volgen! 

In deze infographic leggen we in een aantal simpele stappen uit hoe u het STAP-budget kunt aanvragen.

 

Voor wie is het STAP-budget bedoeld?

Ieder persoon, werkend of werkzoekend, vanaf 18 jaar kan in aanmerking komen voor het STAP-budget. Het maakt niet uit of u werknemer of ondernemer bent, in welke branche u werkt, welke functie u heeft, of u zich wilt laten bijscholen of juist wilt laten omscholen. Wel stelt de Nederlandse overheid de voorwaarde dat u een band met de Nederlandse arbeidsmarkt heeft. Meer info

De STAP-subsidie is erop gericht om mensen sneller een stap in hun loopbaan te laten maken. Denk aan het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, het opdoen van de laatste kennis rondom nieuwe technologieën maar ook om gemakkelijker andere technische domeinen te ontdekken. Voor bedrijven is het STAP-budget een handig hulpmiddel om een Leven Lang Ontwikkelen bij medewerkers te stimuleren en vast op de agenda te zetten. 

Aan welke voorwaarden moet een cursus voldoen?

De cursus die u wilt volgen, moet zijn opgenomen in het scholingsregister van van het UWV. Dit is bij vrijwel alle cursussen van Mikrocentrum het geval.

Hoe komt u in aanmerking voor de STAP-subsidie?

Het STAP-budget is persoonsgebonden en kan 1x per jaar alleen door uzelf worden aangevraagd. Om het gemakkelijk te maken, hebben we het aanvraagproces kort voor u samengevat:

  • Meld u via de Mikrocentrum website aan voor een cursus/training. U krijgt van ons een bevestiging met daarin het STAP-aanmeldbewijs
  • Met dit STAP-aanmeldbewijs en uw DigiD meld u zich vervolgens aan bij het STAP portaal van het UWV. Dit kan vanaf 1 maart. Let op: er is een maximum van het totale budget dat per termijn verstrekt wordt. Wees er dus snel bij!
  • Het UWV beoordeelt uw STAP-aanvraag
  • Het UWV stuurt u een bericht of u de subsidie toegewezen krijgt
    • is uw subsidie toegewezen? Dan voldoet u aan de voorwaarden voor STAP-subsidie. UWV keert uw subsidie dan aan ons uit. Wij verrekenen deze subsidie dan in de prijs van uw cursus/training.
    • voldoet u niet aan de gestelde voorwaarden? Dan keert het UWV de subsidie niet aan ons uit. Neem in dit geval contact met ons op, dan kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden.

Heeft u vragen over het aanvragen van de STAP-subsidie?

Neem dan contact met ons op via +31 (0)40 296 99 33 of opleidingen@mikrocentrum.nl

Communicatie voor projectmanagers

Deze cursussen zijn geheel gratis te volgen met het STAP-budget:

8D-PPS
 
Introductie industrieel lijmen
APQP/PPAP
 
Introductie in tekeninglezen
Basiskennis clean
 
Introductie spuitgieten
Certificering ESD
 
Laser safety
Clean voor verspaners
 
Laserveiligheid
Communicatie op de werkvloer
 
Lassen van metalen
Controle en inspectie elektrische arbeidsmiddelen
 
Meetsysteemanalyse (MSA)
Corrosiebewust ontwerpen
 
Medical Device Regulation – transitie van MDD naar EU MDR
Design of Experiments (DoE)
 
NEN 1010 basis
Elektrotechnisch storing zoeken
 
NEN 1010 herhaling/update
Ethernet
 
NEN 3140 basis
Failure Mode and Effect Analysis (FMEA)
 
NEN 3140 herhaling/update
Introductie IATF 16949
 
Rekenvaardigheden voor technici
Introductie in geometrische meettechniek
 
Verspanen voor niet verspaners

Wilt u gebruik maken van het STAP-budget?