Dit is de Workshop Applied Optics for Manufacturing

Fotonica wordt door de Europese Unie gezien als sleuteltechnologie. De wereldwijde groei van deze technologie wordt in de komende vijf jaar zelfs geschat op ruim 40% (bron: TNO). Ook binnen de industrie groeien het aantal toepassingen en de mogelijkheden. Echter, nog niet iedereen is bekend met de mogelijkheden en toepassingen. Bent u ook benieuwd wat fotonica voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan op 5 oktober deel aan de workshop Applied Optics for Manfucturing.

Perspectief van toegepaste optische technologieën

In één dag krijgt u onder leiding van Dr. Roger M. Groves, Associate Professor - Aerospace NDT/SHM & Heritage Diagnostics aan de faculteit Aerospace Engineering van de TU-Delft, een rondleiding in de wereld van fotonica. 

  • De ochtendsessie geeft een perspectief van toegepaste optische technologieën die nu worden ontwikkeld in universiteiten en onderzoekscentra en die naar verwachting de komende 5 jaar gemeengoed zullen zijn in de industrie. De doelgroep is grotere ingenieursbureaus en bedrijven met een strategische planning op middellange termijn.
  • Na de lunch ligt de focus op optische technologieën die net op de markt zijn gebracht met de bedoeling om start-ups en MKB's te verbinden met de doelgroep van technische bedrijven met onmiddellijke behoeften aan toegepaste optische oplossingen.

De structuur van zowel de ochtend- als middagsessies bestaat ​​uit een keynote-presentatie, uitgenodigde sprekers die ter plaatse presentaties geven en een paneldiscussie waar de sprekers uw vragen zullen beantwoorden. Vragen kunnen al bij registratie voor de workshop worden ingediend. De sprekers zijn zowel Nederlands- als Engelstalig.

Waarom deze workshop?

Het doel van de workshop Applied Optics for Manufacturing (AO4M) is het stimuleren van de integratie van nieuwe optische technologie in de machinebouwindustrie in Zuid-Nederland en omliggende regio's. Nederland, België en Noordwest-Duitsland zijn de thuisbasis van vele universiteiten, onderzoekscentra en MKB’s, maar ook van grotere bedrijven zoals ASML en Philips die onderzoek doen en veel gebruik maken van optica. Dit genereert een ecosysteem van hoogopgeleide optica-ingenieurs wier ervaring de engineeringbedrijven in de regio verder ten goede kan komen. De workshop is een initiatief van TU-Delft in samenwerking met Mikrocentrum en maakt deel uit van de Photonics Applications Week.

Maak kennis met de dagvoorzitter: Roger M Groves

Cirkels logo

Ja, ik heb interesse in exposeren


Locatie en contact

Mikrocentrum
De Run 1115
5503 LB Veldhoven

Blogs en Nieuws