Flexibelere, veiligere en efficientere productieprocessen dankzij industriële automatisering

Of je al jarenlange ervaring hebt in de industrie, of net begint met automatisering, onze cursussen industriële automatisering bieden jou de kennis en vaardigheden om het maximale uit jouw productieproces te halen. Wat zijn de voordelen van industriële automatisering? En welke cursussen kun je volgen? Dat lees je hier.  

De voordelen van industriële automatisering

Met een optimaal geautomatiseerd en geregeld productieproces kun je veel voordeel behalen. Efficiënter produceren, lagere onderhoudskosten en inzicht in de status en output van jouw machine of proces zijn hiervan enkele voorbeelden. De verdere digitalisering in de industrie zorgt ervoor dat er binnen industriële automatisering veel ontwikkelingen gaande zijn.

Door machines en processen te automatiseren verhoog je de output en opbrengst van je productie, evenals de kwaliteit van de producten. Zo realiseer je binnen een vaste productieperiode een gegarandeerde hoeveelheid productie van een constante, aantoonbare kwaliteit. Automatisering zorgt er bovendien voor dat processen flexibeler, veiliger en gemakkelijker te monitoren en beheersen zijn.

Belangrijke thema’s binnen industriële automatisering zijn onder andere: cyber security, digitale systeem engineering middels een digitale tweeling, configureren van besturingen en minder programmeren, connectiviteit en dataverwerking.

Onze cursussen

Wil je meer weten over geautomatiseerde installaties en productieprocessen? Dan is onze basiscursus Industriële automatisering de perfecte start. Deze cursus geeft je inzicht in besturingstechnieken, processen en meet- en regeltechnieken. Je leert hoe je jouw productieproces kunt optimaliseren en efficiënter kunt laten verlopen.

In de cursus Meet- en regeltechniek leg je een stevige basis in de grondbeginselen van meet- en regeltechniek in de proces- als installatieautomatisering. Meet- en regeltechniek omvat alle technieken die nodig zijn om aspecten van dynamische systemen te meten en te regelen. Denk bijvoorbeeld aan temperatuur, druk, niveau en flow. Door meettechniek te combineren met regeltechniek zorg je voor een juiste werking van het systeem. Niet voor niets staan deze technieken aan de basis van iedere machine- en procesbesturing.

Software architectuur is een elementaire discipline van software engineering. Het primaire doel is inzicht geven in de algemene structuur en het gedrag van een systeem of software product. Dit inzicht geeft sturing aan de ontwikkeling van de huidige release. Om de complexiteit te kunnen bevatten zijn de redenen van eerder genomen beslissingen belangrijk, bijvoorbeeld om architectuur of software uit te breiden. De cursus Software architect heeft als doel om aankomende of beginnende architecten handvatten mee te geven om direct aan de slag te gaan.

Conclusie

Industriële automatisering biedt veel voordelen voor productieprocessen. Met behulp van automatisering kun je het productieproces efficiënter en effectiever laten verlopen, de kwaliteit van de producten verbeteren en kosten besparen op onderhoud en reparaties. Belangrijke thema’s binnen industriële automatisering zijn onder andere cybersecurity, digitale systeem engineering, configuratie van besturingen en dataverwerking.

Neem deel aan onze cursussen en evenementen en ga aan de slag met deze thema’s. Zo vergroot je jouw kennis en vaardigheden op het gebied van industriële automatisering.

 

Cursussen op het gebied van Industriële automatisering