Vandaag geleerd is morgen toegepast

Steeds complexer wordende technische vraagstukken, strengere klanteisen, kortere doorlooptijden en de druk om producten first time right op de markt te brengen…technici staan voor flinke uitdagingen. Om nog maar niet te spreken over de snelheid waarin technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen. Het vraagt om continu bijblijven, kennis vergroten maar ook om goede samenwerking- en communicatievaardigheden. Hoe kun je, ondanks al deze uitdagingen, hier toch in mee gaan, jezelf blijven ontwikkelen en (door)groeien? Met praktijkgerichte cursussen zorgen wij ervoor dat wat onze cursisten vandaag leren, ze morgen direct kunnen inzetten.

Leren van elkaar, het gehele jaar door

Onze cursisten leren van de beste docenten die dagelijks midden in de praktijk staan, maar ook van mede-cursisten, die zelf ook uit de industrie komen. En dat is niet alleen inspirerend maar het vergroot ook het netwerk. Bovendien kan iedereen met een hart voor tech zich bij ons het gehele jaar door verder ontwikkelen. Want naast cursussen, organiseren we ook diverse evenementen. Bij Mikrocentrum draait alles om kennisdeling, nieuwe connecties opdoen, huidige relaties versterken en het ontdekken van ontwikkelingen die niet alleen morgen maar ook over een aantal jaar gaan spelen.

Onze heartbeat

120 praktijkgerichte cursussen, gericht op techniek en (power)skills.
Een breed aanbod voor de industrie, met ook aandacht voor de niches.
De beste docenten uit de praktijk, beoordeeld met een 9,2!
Inspiratie, sparren en leren van vakgenoten. Met elkaar slimmer worden om vooruit te komen.
Een persoonlijke benadering. Bij ons staat jouw specifieke opleidingsbehoefte centraal.
Het gehele jaar of zelfs je gehele werkende leven versterk je bij ons je kennis en netwerk.
Maatwerk of open cursus? Wij zijn altijd dichtbij. Met de beste faciliteiten.

Bind, boei en behoud technisch talent in deze krappe arbeidsmarkt

Door talent ontwikkel- en groeiperspectief te bieden, groeien ze met je bedrijf en ambities mee, blijf je hen ook boeien en behouden en word je aantrekkelijker als werkgever. 

Waarom investeren in opleiden loont

Verhoogde productiviteit en efficientie.
Het ontwikkelen van kennis en vaardigheden versterkt de competenties van medewerkers.
Opleiden versterkt het werkgeluk.
Tevreden medewerkers zijn over het algemeen productiever en meer betrokken bij je bedrijf.
Meer creativiteit en stimulatie van innovatie.
Nieuwe inzichten bieden ruimte voor vernieuwende ideeën en oplossingen.
Positieve bijdrage op bedrijfscultuur.
Leren en groei stimuleren draagt bij aan een harmonieuze en productieve werkomgeving.
Investeren in groei (ver)bindt talent.
Talenten willen niet stilstaan. Opleiden stimuleert groei. Hierdoor ben én blijf je aantrekkelijk als werkgever.
Meer flexibiliteit en aanpassingsvermogen.
Opleiden draagt bij in het sneller inspelen op veranderingen in technologie, markten en bedrijfsprocessen.
Versterken van zelfsturing en leiderschap.
Training biedt inzichten en praktische tools voor effectief leiderschap, zowel op persoonlijk als managementniveau.
Frank Bruls
Manager Afdeling Opleidingen, Mikrocentrum

"Bij ons leer je tekeningen te lezen, hoe je met een schuifmaat meet en hoe een spuitgietmachine werkt. Ook voor minder bekende specialisaties kun je bij ons terecht: denk aan stanstechniek of gereedschap maken. Het zou zonde zijn als deze specialismes verdwijnen omdat er geen opleiding voor beschikbaar is. Wij vinden het belangrijk dat deze in leven blijven en dat het netwerk eromheen in stand blijft."

Opleiden op de manier die past bij jou en je bedrijf

Cursussen via open inschrijving

Natuurlijk wil je dat er in jouw bedrijf de beste producten worden ontworpen, de juiste componenten worden ontwikkeld, de meest efficiënt draaiende machines gebouwd worden en processen optimaal verlopen. Maar de juiste kennis in huis hebben is een, het in de praktijk toepassen ervan is minstens zo belangrijk. Met 120 praktijkgerichte cursussen bieden we voor iedereen in de tech een passende opleiding. Zowel op LBO, MBO, HBO als WO niveau. Wil je de talenten van een of enkele medewerkers laten groeien? En vind je het sparren met vakgenoten van andere bedrijven ook zinvol? Dan is een cursus in het open traject de juiste keuze.

Collectief opleiden met een bedrijfsintern traject

Staat jouw bedrijf voor een implementatie van een nieuwe technologie, techniek of methodiek? Wil je snel inspelen op een transitie? Of wil je meerdere medewerkers om laten scholen als antwoord op de krapte op de arbeidsmarkt? Met een maatwerk bedrijfsintern cursustraject ben je verzekerd van collectieve kennisvergroting en -borging. Samen met jou, de docent en een van onze programmamanagers stemmen we alle wensen en de opleidingsbehoefte persoonlijk af. Van voorbereiding tot afronding, in het gehele traject word je nauw betrokken. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en dat is ook bevestigd door onze CEDEO erkenning. 

Laagdrempelig opleiden dankzij subsidies

We begrijpen dat het opleiden van medewerkers ook kostentechnisch een uitdaging kan zijn. Als stichting zetten wij ons volop in voor kennisontwikkeling en een Leven Lang Ontwikkelen in de hightech- en maakindustrie. En dat maken we graag zo laagdrempelig mogelijk. Dat doen we door samen te werken met partijen die het mogelijk maken om een cursus (deels) te financieren met een subsidie. Zo werken we samen met: Stichting OOM, A+O Elektro, WijTechniek, de Vlaamse KMO, Doorzaam en kun je gebruik maken van de SLIM-regeling, Brabant Leert of Limburg Leert en de Mikrocentrum High Tech Platform ledenkorting. 

Wat is jouw opleidingsuitdaging of -behoefte?

Frank
Jeroen Gijsberts 200x200