Verbeter jouw kunststof producten met de nieuwste kennis en technologieën!

Wil jij jouw kennis over kunststoffen updaten en zo jouw kunststof producten verbeteren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Het gebruik van kunststof producten neemt nog steeds toe, waardoor het belangrijk is om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Onze cursussen en evenementen bieden een helder overzicht van de gehele kunststof productie- en milieuketen, zodat jij de juiste keuzes kunt maken voor materialen en productiemethoden.

Basiskennis is essentieel

Werken met kunststof biedt vele mogelijkheden. Om optimaal gebruik te maken van al deze mogelijkheden is een goede basiskennis van kunststoffen en de diverse verwerkingsmogelijkheden essentieel.

Tijdens onze Cursus Basiskennis kunststoffen en verwerkingstechnologie leer jij alles over de belangrijkste eigenschappen van kunststoffen, de verschillende toepassingen en de belangrijkste verwerkingstechnieken. Je ontdekt wat er mogelijk is met ontwerp, vormgeving, maakbaarheid, testen en het decoreren van mooie kunststof producten. Na afloop van deze cursus heb jij voldoende kennis in huis om een volwaardige gesprekspartner te zijn met een technisch specialist.

Aandacht voor actuele thema's

Ook komen actuele thema’s zoals milieu en recycling aan bod. Je leert de basis van vormgevingstechnieken zoals spuitgieten, extruderen en thermovormen en ontdekt de diverse toepassingen en nabewerkingstechnieken. Meer over de Basiscursus vind je hier.

Wil je weten waarom de basiscursus geschikt is voor jou? We schreven er dit verhaal over: Nieuw in de kunststoffen industrie? | Mikrocentrum

Evenementen

Wil je inspiratie opdoen, kennis delen en netwerken met experts op het gebied van kunststoftechnologie en andere technische onderwerpen? Neem dan een kijkje op onze evenementenkalender. We hebben een breed aanbod aan kennis- en netwerkevenementen.

Ga aan de slag

Met onze cursussen en evenementen blijf jij op de hoogte van de laatste en moderne kunststoftechnologieën en helpen wij jou een verantwoorde keuze te maken voor de meest duurzame en passende kunststof variant.

Schrijf je vandaag nog in en verbeter jouw kunststof producten met de nieuwste kennis en technologieën!

Cursussen op het gebied van Kunststoftechnologie