De cursus Senior quality engineer leidt u op tot een professional die kwaliteitsborging op statistische wijze volledig beheerst. Bovendien helpt deze cursus u om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van uw producten en systemen structureel te verbeteren.

 • Diepgaande kennis en -vaardigheden voor het statistisch beheersen van kwaliteit
 • Inzicht in het vertalen van ingewikkelde problemen naar praktische oplossingen
 • Producten en processen structureel verbeteren
Quality-, reliability-, asset, design-, process en production-engineers, DFSS Belts & Six Sigma Green Belts en kwaliteitsanalysten
HBO+ met kennis van wiskunde en Engels op minimaal HBO-niveau
4 middag-/avondbijeenkomsten en 1 dagdeel examen
Getuigschrift
Het boek The Certified Quality Engineer
Inclusief arrangementskosten en lesmateriaal
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de cursus Senior quality engineer

De Senior quality engineer past zelfstandig of in teamverband geavanceerde statistische methoden voor procesbeheersing en kwaliteitsverbetering toe. Hiermee beschikt de Senior quality engineer over de uitzonderlijke kennis en vaardigheden om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van uw producten en systemen structureel te verbeteren.

Het eindniveau van de cursus Quality engineer is het instapniveau van de cursus Senior quality engineer. U heeft voldoende voorkennis wanneer u de cursus Quality engineer gevolgd heeft of dat u met goed gevolg de intrede-kennistoets Senior quality engineer gedaan heeft. De intrede-kennistoets wordt digitaal afgenomen. U wordt hierover voorafgaande aan de cursus Senior quality engineer door Mikrocentrum geïnformeerd. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met Mikrocentrum.

Getuigschrift

Indien u slaagt voor het theorie-examen en u heeft tenminste 3 huiswerkopdrachten ingeleverd, dan ontvangt u een getuigschrift van Mikrocentrum.

Lesmateriaal

Tijdens de cursus maakt u gebruik van:

 • Een digitaal leerportaal ter ondersteuning van de klassikale bijeenkomsten
 • Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van het boek “The Certified Quality Engineer Handbook”. Het lesmateriaal is in het Engels,maar de klassikale bijeenkomsten  worden verzorgd in het Nederlands
 • Minitab software wordt als trial op uw pc geïnstalleerd.
 • Tijdens de lessen wordt actief gebruik gemaakt van tablet oflaptop. U draagt hier zelf zorg voor.

Vorm

Deze cursus wordt in blended learning format gegeven, oftewel een mix van klassikale bijeenkomsten, individuele voorbereiding en huiswerk door de cursist en interactievormen via een digitaal leerportaal.

Vervolg

Na afloop bent u uitstekend voorbereid om bij ASQ (The American Society for Quality) examen te doen voor Certified Quality Engineer (zie asq.org/cert. voor meer informatie).

ASQ certificeringsexamen

Het curriculum van de cursussen Senior quality engineer en Quality engineer van Mikrocentrum is in lijn met de Certified Quality Engineer Body of Knowledge. Met behulp van dit document definieert ASQ (The American Society for Quality) sinds 1968 internationaal het vakgebied. Door het doen van beide examens van Mikrocentrum bent u uitstekend voorbereid op het wereldwijde certificeringsexamen van ASQ.

U kunt op vrijwillige basis deelnemen aan het ASQ certificeringsexamen. Om in aanmerking te komen voor de erkende certificering moet u naast het met goed gevolg afleggen van het examen, aan specifieke eisen voldoen met betrekking tot uw ervaring. Naarmate uw opleidingsniveau hoger is zijn de eisen minder strikt. Meer informatie over certificering vindt u op www.ASQ.org 

Senior Quality Engineer Senior Quality Engineer

Probability and statistics (Advanced)

 • Probability calculations
 • Probability distributions (advanced)
 • Data normality

Inferential statistics

 • Probability distributions (sampling)
 • Inferential statistics (basic)
 • Inferential statistics (advanced)
 • Relationships between variables

Design and analysis of experiments

 • Experimental design
 • Factorial designs
 • Alternative designs

Reliability engineering

 • Reliability management
 • Reliability modelling and tools
 • Reliability testing
Neem contact op voor meer informatie

Ervaringen van cursisten

Prima cursus met goede docent. Dit is een mooie afronding voor de Quality Engineer functie. Je krijgt een goed beeld van wat er op quality gebied speelt en heel veel tools om op een gefundeerde manier experimenten te plannen en te beoordelen.
Jan van Dijk, Teledyne DALSA

Plaats, data en prijzen - Open inschrijvingen

Inschrijven

Plaats

Startdatum

Begintijd

Eindtijd

Prijs

Avonden / Dagen

Veldhoven
22-03-2023
12-04-2023
17-05-2023
31-05-2023
20-06-2023
...
in totaal 4 bijeenkomsten
13:30
21:00
€ 2280
4

Mikrocentrum werkt met all-in-prijzen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W. en inclusief lesmateriaal en arrangementskosten.

Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

Ontdek de mogelijkheden om deze cursus bedrijfsintern te organiseren

Wanneer u meerdere medewerkers in uw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij u op locatie te organiseren. Een goede afstemming op uw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze Programmamanager Opleidingen denkt graag met u mee!

Heeft u interesse in een bedrijfsintern traject? Onze Programmamanager Opleidingen Mart Mijnsbergen komt graag vrijblijvend bij u op bezoek. 

Blogs en Nieuws