Ontwikkel jezelf als leider in een technische omgeving

Leidinggeven en leiderschap is vandaag de dag topsport! Vakinhoudelijke expertise alleen is niet meer voldoende om leiding te kunnen geven. Maar wat maakt jou een goede leidinggevende?

Medewerkers verwachten veel van een leidinggevende, zoals: waardering en erkenning, beslissingsbevoegdheid, meedenken, groei en ontwikkeling stimuleren, flexibiliteit en uitdaging bieden, helder en open communiceren, het behouden van de balans tussen werk en privé en dat je weet waar hun behoeftes liggen. Dat vraagt van jou als leidinggevende om extra skills.

Leiderschap: Werk aan jezelf

Leidinggeven is een vak dat je je eigen maakt door aan jezelf te werken. Want het instrument voor verandering ben je zelf! Als manager ben jij het voorbeeld voor jouw team. En daarmee is hun succes vanzelfsprekend jouw succes. Wij dagen je daarom uit om met jezelf aan de slag te gaan. 

We bieden verschillende cursussen op het gebied van leiderschap aan, zowel bedrijfsintern als met open inschrijving.

Cursus Leidinggeven op de werkvloer

Ben je een beginnend leidinggevende in een technische productieomgeving? Dan is de compacte en praktische cursus Leidinggeven op de werkvloer bestemd voor jou. Je behandelt hier alle aspecten waar je als groeps- of teamleider of voorman mee te maken krijgt en ontwikkelt een eigen stijl voor het aansturen van jouw medewerkers.  Je oefent jouw communicatieve en leiderschapsvaardigheden aan de hand van voorbeelden uit jouw eigen praktijk. Lees meer over deze cursus hier. Leidinggeven op de werkvloer.

Cursus coachend leidinggeven

Wil je meer verantwoordelijkheid geven aan jouw medewerkers, maar heb je moeite met het uit handen geven van de regie? De interactieve training Coachend leidinggeven helpt je om op een coachende wijze te sturen en te begeleiden. Het resultaat: meer initiatief, zelfsturing en vertrouwen in het eigen handelen. Alle benodigde vaardigheden en technieken worden geoefend met behulp van rollenspellen en jouw eigen praktijksituaties. Meer over deze cursus vind je hier: Cursus coachend leidinggeven

Docent in de spotlights!

Het succes van onze cursussen hangt vanzelfsprekend nauw samen met de kwaliteit van onze docenten. Onze ervaren trainers en coaches zijn experts op gebied van leiderschap voor technici en werken al jaren met leidinggevenden uit de technische maakindustrie.

Voor onze  leiderschapstrainingen werken we samen met Ariëlle van Gestel. Tijdens haar trainingen komen mensen uit de hightech- en maakindustrie bij elkaar en leren zij over communicatie- en leiderschapsvaardigheden en persoonlijke effectiviteit. De inhoud van de trainingen is afgestemd op de uitdagingen die specifiek spelen in een technische omgeving. 

Power skills

Ariëlle ontving voor haar inzet de Kees Kooij Award: een award die Mikrocentrum elk jaar toekent aan een docent die een speciale bijdrage levert. Haar reactie: "De award is niet alleen een erkenning voor mezelf en mijn werk, maar voor soft skills in de technische wereld, wat echte ‘power skills’ zijn. Technologie is de motor voor innovatie, maar power skills zorgen ervoor dat een organisatie als een krachtig geheel samenwerkt.” Lees het interview met Ariëlle hier: Power skills in de tech zijn onmisbaar     

Ga aan de slag met jouw leiderschap skills! 

Werk aan je communicatievaardigheden, ga aan de slag met coaching, ontdek jouw persoonlijke leiderschapsstijl en ontwikkel je door als leidinggevende in een technische omgeving met een van onze cursussen.

Cursussen op het gebied van Leiderschap