Vergroot je kennis van lijmtechnologie en beheers het lijmproces

Wist je dat de industrie steeds vaker lijmverbindingen verkiest, boven mechanische verbindingen? Lijmverbindingen bieden namelijk tal van voordelen op het gebied van kosten, gewichtsbesparing en esthetiek. Voor engineers is het echter van groot belang om de juiste keuzes maken bij het maken van betrouwbare en maakbare lijmverbindingen. Welke lijm past bij jouw product? Wat zijn de eigenschappen, toepassingsgebieden en hoe verwerk je de lijm?

Gedegen kennis van lijmtechnologie

Om jouw lijmproces te kunnen beheersen, is gedegen kennis van lijmtechnologie en de verschillende beschikbare lijmsystemen en verwerkingsmethoden van groot belang. Wist je dat je met lijmtechnologie zeer sterke en dynamisch belastbare verbindingen kunt maken? En dat er testmethodes zijn voor de duurzaamheid van de gelijmde constructie en dat er diverse standaarden zijn die iets zeggen over de kwaliteit van de eindsterkte van lijm?

Cursus Introductie Industrieel lijmen

Tijdens onze lijmcursussen en –evenementen gericht op industrieel lijmen kom je er alles over te weten. Zoals in de Cursus Introductie industrieel lijmen. Hierin leer je welke lijmsoort het beste past bij jouw product. En wat de eigenschappen en toepassingsgebieden zijn en hoe het verwerkingsproces werkt. Je gaat direct zelf aan de slag met het voorbereiden, aanbrengen en testen van diverse proefstukken.

Interessant wanneer jouw bedrijf actief is in de productie van industriële goederen, rail-infra, bouwtoepassingen, medische producten of de automobielindustrie. Lees hier meer.

Handige checklist bij lijmklachten

Maakt jouw bedrijf al gebruik van industrieel lijmen, maar zijn er ineens klachten? Dat komt regelmatig voor, en is voor veel bedrijven herkenbaar. Vaak is er in de periode daarvoor iets veranderd, wat tot het product falen heeft geleid. Dit kun je achterhalen door deze handige checklist met mogelijke oorzaken te doorlopen, en af te strepen. 

Evenementen

Wil je inspiratie opdoen, kennis delen en netwerken met experts op het gebied van lijmen en andere technische onderwerpen. Neem dan een kijkje op onze evenementenkalender. We hebben een breed aanbod aan kennis- en netwerkevenementen.

Aan de slag met industrieel lijmen

Wil je jouw lijmproces naar een hoger niveau brengen? Ga dan aan de slag met verschillende verbindingsmaterialen en lijmsystemen tijdens onze lijmcursussen en –evenementen gericht op industrieel lijmen.

Cursussen op het gebied van Lijmen