Wanneer u installatie- en onderhoudswerkzaamheden aan machines en/of installaties uitvoert, is het belangrijk dit op een verantwoorde en veilige wijze uit te voeren. De cursus LOTOTO voor gebruikers geeft u de praktische handvatten om Lock out-Tag out-Try out in de dagelijkse praktijk te realiseren!

  • Ben op de hoogte van de LOTOTO wet- en regelgeving
  • Krijg inzicht in de diversiteit aan LOTOTO oplossingen en materialen
  • Pas praktische LOTOTO oplossingen toe
Productie-, service- en onderhoudsmedewerkers, managers productie, QHSE-managers en veiligheidskundigen
MBO
1 dagbijeenkomst
Bewijs van deelname
Een syllabus
Inclusief arrangementskosten en lesmateriaal
Alleen bedrijfsintern beschikbaar
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de cursus LOTOTO voor gebruikers

Voert u installatie- en onderhoudswerkzaamheden uit aan machines en/of installaties en wilt u dit op een verantwoorde en veilige wijze uitvoeren? Dan is het uitvoeren van een LOTOTO procedure onmisbaar! LOTOTO, oftewel Lock-Out, Tag-Out, Try-Out, is een veiligheidsprocedure in de industrie. Deze zorgt ervoor dat installaties en machines veiliggesteld worden zodat deze niet opgestart kunnen worden bij onderhoud, storing of calamiteit. Veiligheid voorop!

Tijdens deze LOTOTO cursus leert u veilig gebruik te maken van Lock-Out, Tag-Outoplossingen in de dagelijkse praktijk met als doel de risico’s bij onderhoud of reparatie aan machines te verkleinen. Na afloop van deze cursus weet u machines op een juiste manier vooraf aan de werkzaamheden uit te schakelen, te isoleren, te vergrendelen, te labelen en te testen. Dit doet u om te voorkomen dat een machine ongecontroleerd in werking treedt of dat energie ongecontroleerd vrij komt. Naast theorie doet u vooral praktische kennis op over het veilig uitvoeren van LOTOTO-procedures. U leert welke risico’s u tegenkomt (zoals restenergie) en hoe u daar in de praktijk mee om gaat. Ook krijgt u antwoord op de vraag: hoe gaat u om met alle mogelijke middelen als sloten, vergrendelingen en tags.

Lototo voor gebruikers Lototo voor gebruikers
  • Korte introductie wet- en regelgeving LOTOTO
  • Verschil tussen een beschermende maatregel en LOTOTO
  • Voorbeelden van soorten restenergie in machines/installaties
  • Uitleg van de diversiteit aan LOTOTO oplossingen en materialen
  • Bespreking verschil tussen groeps- en persoonlijke LOTOTO
  • Oefenen met het praktisch toepassen van LOTOTO oplossingen
  • Tips & tricks
Neem contact op voor meer informatie

Ontdek de mogelijkheden om deze cursus bedrijfsintern te organiseren

Wanneer u meerdere medewerkers in uw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij u op locatie te organiseren. Een goede afstemming op uw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze Programmamanager Opleidingen denkt graag met u mee!

Heeft u interesse in een bedrijfsintern traject? Onze Programmamanager Opleidingen Wouter Lintsen komt graag vrijblijvend bij u op bezoek. 

Blogs en Nieuws