Tijdens de combinatiecursus Machineveiligheid ABC krijgt u de kennis en vaardigheden om een machine en/of productielijn veilig te ontwerpen en beheren, de risico’s te beoordelen en de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen! 

  • Volg een volledig traject gericht op engineers en constructeurs over de Machinerichtlijn en CE markeren
  • Leer de materie toe te passen middels diverse praktijkcases
  • Ontvang middels deze leergang een interessante combinatie korting op de modules
Engineers en constructeurs
MBO/HBO
3 dagbijeenkomsten
Bewijs van deelname
Een syllabus
Inclusief arrangementskosten en lesmateriaal
Bedrijfsintern ook in het Engels beschikbaar
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de cursus Machineveiligheid ABC: machine veilig ontwerpen

De cursus Machineveiligheid ABC: machine veilig ontwerpen geeft u inzicht in de praktische vertaling van de mechanische veiligheidseisen uit de Machinerichtlijn 2006/42/EG en de belangrijkste mechanische veiligheidsnormen voor machines. U leert hoe u veilige machines bouwt, welke aspecten mechanisch op te lossen zijn en welke elektrisch. Ook leert u om te gaan met de inhoud van de nieuwe PL en SIL eisen. Deze combinatie is de basis voor iedere constructeur die zich richt op machineveiligheid en opgebouwd uit de volgende modules:

 Door te kiezen voor deze combinatie bent u ook nog eens voordeliger uit. Een uitgebreide beschrijving en cursusdata per module vindt u terug bij de afzonderlijke modules.

De combinatiecursus Machine veilig ontwerpen brengt engineers en constructeurs de kennis en vaardigheden bij om een machine en/of productielijn veilig te ontwerpen en beheren. Risico beoordeling en de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen staan hierbij centraal. De combinatie van modules is compleet, praktisch en biedt u precies die handvatten die u nodig hebt om direct aan de slag te gaan met het ontwerp van veilige machines en productielijnen.

Deze combinatie wordt door Hobéon SKO gewaardeerd met 3 SKO punten.

machineveiligheid risicobeheesing machineveiligheid risicobeheesing

Een uitgebreide beschrijving vind u terug bij de afzonderlijke modules.

Neem contact op voor meer informatie

Ervaringen van cursisten

het is mij zeer goed bevallen Marco Snoek nam ons goed mee in het verhaal en heeft het duidelijk uitgelegd hoe deze "taaie stof" toe te passen in te praktijk
Sander Aaldering

Plaats, data en prijzen - Open inschrijvingen

Inschrijven

Plaats

Startdatum

Begintijd

Eindtijd

Prijs

Avonden / Dagen

Veldhoven
02-02-2023
09-02-2023
16-02-2023
...
in totaal 3 bijeenkomsten
9:00
16:30
€ 1640
3
Utrecht
16-03-2023
30-03-2023
06-04-2023
...
in totaal 3 bijeenkomsten
9:00
16:30
€ 1640
3

Mikrocentrum werkt met all-in-prijzen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W. en inclusief lesmateriaal en arrangementskosten.

Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

Ontdek de mogelijkheden om deze cursus bedrijfsintern te organiseren

Wanneer u meerdere medewerkers in uw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij u op locatie te organiseren. Een goede afstemming op uw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze Programmamanager Opleidingen denkt graag met u mee!

Heeft u interesse in een bedrijfsintern traject? Onze Programmamanager Opleidingen Wouter Lintsen komt graag vrijblijvend bij u op bezoek. 

Blogs en Nieuws