De cursus Machineveiligheid ABCD is een volledige combinatie van vier modules op het gebied van machineveiligheid en CE-markering. U leert de ins en outs van de risicobeoordeling en de mechanische en besturingstechnische veiligheidseisen.

  • Doorloop een zeer volledig traject over Machinerichtlijn en CE-markeren
  • Leer de materie toe te passen middels diverse praktijkcases
  • Ontvang middels deze leergang een interessante combinatie korting op de andere machineveligheid modules
Engineers en constructeurs
MBO/HBO
5 dagbijeenkomsten
Bewijs van deelname
Een syllabus
Inclusief arrangementskosten en lesmateriaal
Bedrijfsintern ook in het Engels beschikbaar
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de cursus Machineveiligheid ABCD: specialist

De cursus Machineveiligheid ABCD: specialist is een zeer volledige combinatie van vier modules op het gebied van veilig werken met machines en CE-markeren. Deze cursuscombinatie geeft u onder andere inzicht in de praktische vertaling van de mechanische veiligheidseisen uit de Machinerichtlijn 2006/42/EG en de belangrijkste veiligheidsnormen. Deze vier modules komen aan bod:

Door te kiezen voor deze combinatie bent u ook nog eens voordeliger uit. Een uitgebreide beschrijving en cursusdata per module vindt u terug bij de afzonderlijke modules. 

Deze combinatiecursus geeft u antwoord op vragen als: hoe bouw ik een veilige machine? Welke aspecten zijn mechanisch op te lossen? Welke elektrisch? Hoe bouw ik een besturing die voldoet aan de nieuwe PL en SIL eisen? Ook leert u om uw machine op risico’s te beoordelen en tevens de juiste maatregelen te treffen op het gebied van veiligheid voor de (toekomstige) gebruiker. Na het afronden van deze cursus weet u hoe u een veilige besturing ontwikkelt, verantwoordelijkheid neemt voor een juiste CE-markering, daarbij de risicobeoordeling doet en de juiste veiligheidsmaatregelen kiest.

Deze combinatie wordt door Hobéon SKO gewaardeerd met 5 SKO punten.

Machineveiligheid Machineveiligheid

Een uitgebreide beschrijving vind u terug bij de afzonderlijke modules.

Neem contact op voor meer informatie

Ervaringen van cursisten

Zeer leerzame cursussen met uitstekende docent(en) die de grote hoeveelheid aan richtlijnen, wetten en normen op een boeiende wijze weten over te brengen zonder dat het ook maar 1 moment vervelend wordt!
Ronald Mirck, RM Inspecties & Consultancy BV
Goed opgezet van begin tot einde, opzet syllabus niet altijd gebruiksvriendelijk tijdens de cursus. Veel heen en weer bladeren. Cursus wordt gegeven door vakbekwaam personeel. Uitleg is helder en docenten staan open voor vragen. Tempo van de cursus ligt vrij hoog en is voor mij persoonlijk aan het einde van de dag wat moeilijker te volgen. Dit geldt zeker voor de onderdelen die wat minder op mijn vakgebied liggen. Organisatie zoals locatie en de daarbij behorende faciliteiten is prima.
Chris Dukker, BAM IAM
Zeer veel informatie over een heel groot werk gebied binnen de machinebouw een goede start om vanaf hier verder te gaan met de opzet van een goed machine veiligheidsplan.
Roelof Pierik, Rademaker b.v.

Plaats, data en prijzen - Open inschrijvingen

Inschrijven

Plaats

Startdatum

Begintijd

Eindtijd

Prijs

Avonden / Dagen

Veldhoven
02-02-2023
09-02-2023
16-02-2023
02-03-2023
09-03-2023
...
in totaal 5 bijeenkomsten
9:00
16:30
€ 2730
5
Utrecht
16-03-2023
30-03-2023
06-04-2023
13-04-2023
20-04-2023
...
in totaal 5 bijeenkomsten
9:00
16:30
€ 2730
5

Mikrocentrum werkt met all-in-prijzen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W. en inclusief lesmateriaal en arrangementskosten.

Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

Ontdek de mogelijkheden om deze cursus bedrijfsintern te organiseren

Wanneer u meerdere medewerkers in uw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij u op locatie te organiseren. Een goede afstemming op uw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze Programmamanager Opleidingen denkt graag met u mee!

Heeft u interesse in een bedrijfsintern traject? Onze Programmamanager Opleidingen Wouter Lintsen komt graag vrijblijvend bij u op bezoek. 

Blogs en Nieuws