Voldoe snel aan de complexe wet- en regelgeving en kwaliteitsnormen van medische hulpmiddelen

Met de toenemende complexiteit van regelgeving en voortdurende veranderingen in wetten, wordt er van fabrikanten verwacht dat zij continu op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen en regelgeving in de life science & health sector. Bedrijven die regelgeving integraal benaderen hebben hierbij een voorsprong. Mikrocentrum biedt een uitgebreid aanbod aan cursussen die jou helpen om deze complexiteit het hoofd te bieden en je ondersteunen bij het sneller op de markt brengen van nieuwe producten.

Strenge wet- en regelgeving

Als fabrikant van medische hulpmiddelen heb je te maken met strenge eisen. Niet alleen moet de kwaliteit van de producten van het hoogste niveau zijn, maar ze moeten ook voldoen aan verschillende wet- en regelgevingen en certificeringen. Denk aan de CE-markering, de Medical Device Regulation (MDR), de FDA en ISO en IEC normen. Het integreren van al deze regelgevingen en normen is van groot belang om jouw producten zo snel mogelijk op de markt te kunnen brengen. Mikrocentrum biedt diverse cursussen die je hierbij ondersteunen, zoals de cursus ‘CE-markering voor medische hulpmiddelen’ en ‘Medical Devices Regulations (MDR)’.

Ontwikkelen en implementeren van kwaliteitssysteem

Een goed kwaliteitssysteem is van groot belang voor het reduceren van risico’s en kosten, en voor het sneller op de markt brengen van nieuwe producten. Essentieel hierbij is dat de procedures niet alleen goed beschreven zijn, maar ook op de juiste manier worden uitgevoerd door jouw collega’s.  Mikrocentrum biedt cursussen aan die je helpen bij het ontwikkelen en implementeren van een effectief kwaliteitssysteem, zoals de cursus ‘ISO 13485:2016 Quality Management System voor Medical Devices’.

Praktische opleidingen

Mikrocentrum begrijpt dat de ontwikkeling van medische hulpmiddelen veel tijd en energie kost. Daarom bieden we diverse online en klassikale cursussen aan, zodat je jouw kennis en vaardigheden kunt bijspijkeren op het moment dat het jou uitkomt. Bovendien zijn onze cursussen gericht op het praktisch toepassen van de geleerde kennis en vaardigheden in de dagelijkse werkzaamheden. Zo ben je ervan verzekerd dat de investering in onze cursussen zich snel terugverdient.

Onze experts 

Onze docenten zijn experts op het gebied van medical devices en medische kwaliteitsnormen en hebben jarenlange ervaring in de industrie. Ze delen graag hun kennis en praktijkervaringen met jou en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden. We werken alleen met de beste docenten, zodat je verzekerd bent van hoogwaardig onderwijs.

Cursussen op het gebied van Medical devices en medische kwaliteitsnormen