• 26 september 2017
  • Leestijd: 2 minuten

Business Software Event 2017 helpt maakindustrie stapsgewijs bedrijfsprocessen te digitaliseren

Business software event 2017 hoofdafbeelding

Op 28 september 2017 organiseerde Mikrocentrum de 4e editie van het Business Software Event in de Midden Nederland Hallen te Barneveld. Centraal stonden dit jaar business software oplossingen en succesverhalen specifiek gericht op de maakindustrie.

De maakindustrie staat voor grote uitdagingen op weg naar digitalisering. Het aanbod aan oplossingen is groot en integratie vaak complex. Een software pakket is snel aangeschaft maar heeft een behoorlijke impact op bijvoorbeeld bedrijfs- en productie(processen), beheer en ICT infrastructuur. Veel maakbedrijven zijn dan ook terughoudend en nog niet altijd toe aan complexe structuren die niet zelf beheerd kunnen worden. Om de maakindustrie op weg te helpen staan 24 sprekers en 50 exposanten op het Business Software Event met inzichten om deze complexe structuren terug te brengen naar stapsgewijze oplossingen. Dit gebeurt onder andere aan de hand van succesverhalen bij bedrijven waar naast het automatiseren en integreren, ook gedacht is aan het stapsgewijs reorganiseren en herstructureren van de processen.

Business Software voor de maakindustrie

Zowel tijdens het congresprogramma als op de beursvloer ligt de focus tijdens het Business Software Event op praktijkverhalen en stapsgewijze procesoptimalisatie. Zo vertellen keynote sprekers Peter Wijers van Euramax en Hendrik van ’t Hul van Mitsubishi Elevators hoe zij met het digitaliseren van bedrijfsprocessen aanzienlijke efficiëntie verbeteringen hebben gerealiseerd. Aanvullend op deze keynotes praten 22 andere experts bezoekers bij over de laatste trends en ontwikkelingen binnen actuele thema’s als:

  • Logistiek, productie en assemblage
  • Integratie
  • Engineering en development
  • Service en onderhoud
  • Kwaliteitsmanagement
  • Business en IT

Genomineerden Business Software Award zijn bekend

Tijdens het Business Software Event wordt voor de tweede keer de Business Software Award uitgereikt, de onderscheiding voor het meest innovatieve business software project binnen de maakindustrie. De genomineerden waren:

  • Van Riemsdijk Rotterdam BV
  • Lassche en Keizer BV
  • VDL Groep BV

De drie genomineerde bedrijven pitchen tijdens de award show hun inzending, waarna het publiek de mogelijkheid krijgt om op hun favoriet te stemmen. De beoordeling door de vakjury en de stem van het publiek bepalen samen welke innovatie de award ontvangt.

Meer weten over het Business Software Event?

Steeds meer bedrijven zijn bezig met het (verder) digitaliseren van hun processen. Denk hierbij onder meer aan engineering, productie, logistiek en sales.

Bekijk het Business Software Event hier

Over de schrijver

Mikrocentrum

Mikrocentrum