• 26 november 2015
  • Leestijd: 3 minuten

Connectivity for Smart Industry

logo Business Software

Het Business Software Event stond in 2015 in het teken van Connectivity for Smart Industry. Dit thema is geïnspireerd op het uit Duitsland overgewaaide begrip Industrie 4.0. Centraal staat de noodzaak van voortgaande ketenintegratie en procesverbetering met behulp van ICT. Ook nieuwe (cloud based) toepassingen staan in de aandacht.

Goede Business Software cruciaal om optimaal te willen presteren

Van bedrijven uit de industrie wordt steeds meer geëist: meerwaarde bieden door complexere producten te leveren, met steeds meer partijen samenwerken, doorlooptijden verkorten, voorraden verminderen enzovoort. Enerzijds blijven de wensen van klanten toenemen, anderzijds groeit de concurrentie sterk. Voor bedrijven die optimaal willen presteren is goede business software een onmisbaar strategisch instrument. In toenemende mate bestaat deze software uit meerdere schakels die in een keten, zowel intern als extern, moeten kunnen samenwerken. De tijd dat ERP dominant was voor de besturing van de onderneming ligt al weer bijna achter ons. Dat is van belang van bedrijfsbesturing tot en met de machines waarmee we onze producten maken, afleveren, onderhouden en service verlenen. Aan dit gehele proces wordt invulling aan gegeven bij het Business Software Event.

Connectivity

Mikrocentrum wil als onafhankelijke kennisinstelling bijdragen aan het verbeteren van technische en bedrijfsprocessen van industriële toeleveranciers en organiseert daartoe onder meer het Business Software Event. Het event bestrijkt alle aspecten van ketenintegratie en connectivity van bedrijfsprocessen en hun besturingssystemen.

Concreet betreft dit bijvoorbeeld de integratie van ERP-systemen met ontwerpsystemen zoals CAD, CAM, PDM en PLM. Anderzijds is er een interessante link te maken met APS, voorraad-, MES-, TMS- en WMS-systemen. Tevens wordt een koppeling gelegd met sales- en marketingprocessen, met systemen voor CRM, PCF en SCF. Nieuw is dit jaar de connectivity met service en onderhoud, die de afgelopen jaren onderdeel was van het Service & Maintenance Congres. Nu komen ook de software- en andere ICT-oplossingen voor service en onderhoud aan bod bij het Business Software Event.

Antwoorden

Het Business Software Event geeft de bezoekers nieuwe inzichten, handvatten en antwoorden op uiteenlopende vragen. Voorbeelden van die vragen zijn:

  • Hoe kan ik mijn processen beter laten aansluiten op die van mijn klanten en/of toeleveranciers?
  • Hoe optimaliseer ik mijn eigen interne bedrijfs-, ontwerp-, sales-, service- en productieprocessen?
  • Op welke manier kan ik mijn softwaretools beter inzetten?
  • Hoe kan ik met één druk op de knop de juiste gegevens uit mijn business software halen? 

Vakbeurs met hoogwaardig congres

In de voorgaande jaren is het aantal exposanten van het Business Software Event fors gegroeid en dit jaar vindt het voor het eerst in Den Bosch plaats. Er is sprake van een volwaardige vakbeurs die bezoekers de gelegenheid geeft voor een intensieve interactie en die exposanten de ruimte biedt om te laten zien wat ze voor de industrie kunnen betekenen. Deze vakbeurs wordt aangevuld met een hoogwaardig congres; een zorgvuldig samengesteld lezingenprogramma bundelt de laatste softwareontwikkelingen en succesvolle praktijkcases. Theorie en praktijk komen bijeen tijdens diverse workshops. In kleine groepen van ongeveer 25 personen worden aan de hand van presentaties actuele situaties uit de praktijk besproken met inbreng van de deelnemers.

Brede doelgroep

Het Business Software Event richt zich op de maak- en assemblage-industrie in Nederland en België. Dit betreft klantenorder- en voorraadgestuurde bedrijven in onder meer de automotive, elektronica, machine- en apparatenbouw, metaalbewerking, rubber- en kunststofverwerking en scheepsbouw. Het event bestrijkt een breed scala aan bedrijfsprocessen, namelijk: verkopen, ontwerpen, configureren, plannen, inkopen, voorraad houden, maken, assembleren, leveren, servicen en onderhouden. Bezoekers kunnen zich laten informeren over optimalisatie van hun huidige software.

Daarnaast is er aanbod van nieuwe en aanvullende software en de nieuwe ontwikkelingen op automatiseringsgebied. Exposanten zijn leveranciers, dealers, adviesbureaus en ICT-dienstverleners op het gebied van business software.

Business Software Event is het netwerkmoment om u uitgebreid te laten informeren over het automatiseren van uw bedrijfsprocessen.

Meer weten over het Business Software Event?

Steeds meer bedrijven zijn bezig met het (verder) digitaliseren van hun processen. Denk hierbij onder meer aan engineering, productie, logistiek en sales.

Bekijk het Business Software Event hier

Over de schrijver

Mikrocentrum

Mikrocentrum