• 23 februari 2016
  • Leestijd: 2 minuten

De genomineerden voor de RapidPro award 2016 zijn bekend

RapidPro-logo

Op 1 maart 2016 werd tijdens de vakbeurs met congres RapidPro de award uitgereikt. Dit jaar gaat de award naar een start-up die werkzaam is in de keten rondom het snel maken van prototypes en producten. Het aantal inzendingen was dit jaar heel divers. Zo zijn er in Nederland en België weer een aantal organisaties begonnen met het leveren van 3D-print en scan-diensten, zowel voor consumenten als voor de industrie. Ook starten bedrijven met de verkoop van nieuwe printers, scanners en software. De 3 genomineerde start-up bedrijven onderscheiden zich echter ten opzichten van de overige inzendingen.

Dit zijn de genomineerden

SuGu Advanced Manufacturing | 3D-Robotprinting

“Wie in de wereld is er nog meer in staat een onderzeeër te printen? Ons geheim? Ons geheim is niet alleen een verhaal van techniek. Naast de techniek achter de 3D-printrobot, de printkop, de software en het gegeven dat we uitermate precies kunnen printen, is het toch echt de manier waarop we werken”, is waar zij voor staan. 

Metal Technics 3D
MT3D is actief in consulting, engineering en productie voor metaal 3D printing. Ze helpen bedrijven inzicht te geven in de voordelen die 3D printen met zich mee brengt naast de bestaande, complementaire conventionele technologieën. Eens het product volledig geoptimaliseerd is, verzorgt en vergemakkelijkt MT3D het productie proces van het eerste prototype, tot het uitvoeren van middelgrote series.

3Devo
3Devo is een startup die producten ontwikkelt omtrent 3dprinter materialen. Zo presenteert 3devo de NEXT 1.0 - De eerste desktop filament extrusie-machine waarmee je zelf eenvoudig filament van hoogwaardige kwaliteit kan maken.


Wie de winnaar van de RapidPro start-up award was, heeft Nico Velzel, bestuurslid van de branchevereniging, op 1 maart 2016 bekend gemaakt. De winnaar gaat dit jaar met een mooi aantal prijzen naar huis. Berenschot verzorgt een middag workshop op basis van de Business model canvas methode om te helpen bij het verder vermarkten van hun vinding. Ipecunia gaat daarnaast helpen de uitvinding te beschermen en op de markt te brengen. Alsof dit nog niet genoeg is, biedt Mikrocentrum de winnaar een jaar lang gratis lidmaatschap aan voor het High Tech Platform.

De vakbeurs met congres RapidPro 2016, vond plaats op 1, 2 en 3 maart in Koningshof, Veldhoven.

Meer weten over RapidPro?

Van productdefinitie, design, prototyping, (low volume) productie tot en met post processing. RapidPro toont u de complete workflow op verschillende thema's.

Bekijk de website van RapidPro

Over de schrijver

Mikrocentrum

Mikrocentrum