• 1 juli 2021
  • Leestijd: 3 minuten

Mikrocentrum heeft vertrouwen in doorgang evenementen komend seizoen

MC2021 1200x628 Vertrouwen

Mikrocentrum is klaar voor het komende evenementenseizoen. Nu de overheid per 30 juni 2021 groen licht heeft gegeven voor het organiseren van evenementen, heeft Mikrocentrum er vertrouwen in dat de geplande vakbeurzen en evenementen dit najaar door kunnen gaan. Els van de Ven, Manager Afdeling Evenementen bij Mikrocentrum: “Op dit moment hebben wij ons erg verheugd. De vooruitzichten zijn goed en we merken vanuit het contact met onze relaties dat de behoefte om elkaar weer in levenden lijve te ontmoeten, groot is.”

Veiligheid voor alle bij de vakbeurzen en evenementen betrokken personen staat voor Mikrocentrum en de samenwerkingspartners altijd voorop. “Wij zijn ervan overtuigd dat we bezoekers en exposanten een veilige omgeving kunnen bieden om te netwerken, kennis te delen en de nieuwste innovaties te ontdekken. Samen met de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch en de Brainport Industries Campus nemen we verregaande maatregelen om een maximaal veilige omgeving te realiseren. Op onze eigen locatie waar ook andere partijen evenementen kunnen organiseren hebben we eveneens verregaande maatregelen doorgevoerd. We volgen de richtlijnen vanuit de overheid op de voet en gaan nog een stap verder. Het vertrouwen in een veilige omgeving baseren we ook op de onderzoeksresultaten en aanbevelingen van onder andere het Fieldlab Evenementen.” Aldus Els van de Ven.

Enthousiasme voor fysieke evenementen groeit

Sinds de komst van het coronavirus is de adaptatie van online evenementen in een stroomversnelling gekomen. “In tijden waar elkaar fysiek ontmoeten niet mogelijk is, bieden online evenementen een goed alternatief. Zo hebben we vorig jaar het lezingenprogramma en de Meet & Match van de Precisiebeurs en de Kunststoffenbeurs volledig online georganiseerd.” Aldus Els van de Ven. “We merken dat, hoe dichterbij het groene licht voor fysieke evenementen komt, het enthousiasme groter wordt om fysiek met elkaar in contact te komen. Dit zien we terug in het aantal aanmeldingen van exposanten en bezoekers. Het vertrouwen in de toekomst van fysieke evenementen wordt ook bevestigd in recente berichtgevingen vanuit diverse brancheverenigingen als CLC Vecta, eventbranche.nl en het Eventplatform. We geloven dan ook dat fysieke evenementen in welke vorm dan ook weer terugkomen, wellicht zelfs op het oude niveau. Hierbij kan online en/of hybride een mooie, zinvolle aanvulling zijn.“

Uitgebreid aanbod

Dit najaar heeft Mikrocentrum een uitgebreid aanbod van evenementen voor vrijwel iedereen binnen de hightech- en maakindustrie. Het seizoen wordt afgetrapt op 15 en 16 september in de Brabanthallen met de 22e editie van de Kunststoffenbeurs. Tegelijkertijd wordt op dezelfde locatie de eerste editie van Materials+Eurofinish+Surface georganiseerd, in samenwerking met VOM en Vereniging ION. Technology for Automotive wordt in samenwerking met RAI Automotive Industry NL georganiseerd bij Mikrocentrum in Veldhoven op 4 november. De 20e editie van de Precisiebeurs vindt plaats op 10 en 11 november in de Brabanthallen. Op 1 en 2 december organiseert Mikrocentrum in samenwerking met EVMI het nieuwe kennis- en netwerkevenement Food Technology, ook in de Brabanthallen. Het jaar wordt afgesloten tijdens de 3D Delta Week. In deze week organiseert Mikrocentrum op 8 en 9 december RapidPro, Virtual (R)evolution en het Smart Maintenance Congres op 8 december en het MBD Solutions Event op 9 december op de Brainport Industries Campus.

Meer informatie over de vakbeurzen en de genomen maatregelen

De meest actuele informatie over de vakbeurzen is te vinden op de website. Meer informatie over de corona maatregelen door Mikrocentrum is terug te lezen op onze website. 

Evenementen

Bekijk onze agenda