• 2 december 2015
  • Leestijd: 2 minuten

EPIC wint Photonics Innovation Award

EPIC wint photonics innovation award

EPIC heeft de eerste Photonics Innovation Award gewonnen, die uitgereikt werd tijdens het Photonics Event op 3 juni 2015 in Veldhoven. De Award is in het leven geroepen door PNO om de fotonica gemeenschap, die tijdens het event alom vertegenwoordigd was, extra te stimuleren. Aan de prijs is een geldbedrag gekoppeld van 3000 euro.

De winnaar werd bepaald doordat vakgenoten konden stemmen op vijf verschillende kandidaten, waaronder ook VLC Photonics, TE Connectivity, TU Eindhoven en SMART Photonics. De prijs werd in ontvangst genomen door Carlos Lee, directeur van EPIC. Organisator PNO bericht hierover het volgende:
“Lee wint deze award voor zijn continue inzet om de markt van fotonica te promoten en partijen binnen en buiten de markt met elkaar te verbinden. Het winnen van de award was volgens de kiezers dan ook een logisch gevolg hiervan.“

Zelf voelt Lee zich erg vereerd. “EPIC zet zich in om bedrijven te verbinden, innovatie te stimuleren en samenwerking tussen partijen tot stand te brengen. Het is daarom een grote eer om te worden erkend door Europa’s grootste subsidieadviseur die zich inzet voor de markt van photonics."

Lee krijgt met deze award advies van high tech-expert Jose Pozo, een bevlogen spreker tijdens het Photonics Event, en op deze manier kan EPIC zich nog meer onderscheiden op de fotonicamarkt. Deze markt zet zich in voor een betere wisselwerking tussen licht en elektriciteit. Dit op het gebied van, bijvoorbeeld, LED-verlichting of lasers in medische apparatuur.

PNO: “De Photonics Innovation Award is in het leven geroepen omdat zowel de Europese Commissie in toenemende mate aandacht vraagt voor fotonica als Key Enabling Technology, als het groeiend aantal organisaties in deze sector. De innovatiekracht van dit type bedrijven, en de potentiële groeikansen in deze sector zijn groot.”

Om deze fotonica gemeenschap extra te stimuleren heeft PNO de Photonics Innovation Award geïntroduceerd. Daarnaast kunnen organisaties bij PNO terecht om zichzelf te informeren over innovatie- en subsidie, een topic waarmee nog weinig aanwezigen tijdens de presentatie bekend waren.

De awarduitreiking was voor herhaling vatbaar:
“Het is de bedoeling om in de toekomst nog meer succesvolle en kansrijke photonics-innovaties een flinke extra duw in de rug te geven,” aldus PNO.

 


BRON: pnoconsultants.nl

 

Over de schrijver


Mikrocentrum

Mikrocentrum