• 29 januari 2019
  • Leestijd: 3 minuten

Feestelijke opening nieuw pand Mikrocentrum op 1 februari

Mikrocentrum veldhoven

Op vrijdag 1 februari is de officiële opening van het nieuwe pand van Mikrocentrum aan De Run 1115 in Veldhoven. Met een uitgebreide rondleiding en een officieel programma met gastsprekers en entertainment presenteert Mikrocentrum het nieuwe onderkomen. De opening heeft een gouden randje; Mikrocentrum viert tegelijkertijd ook het 50-jarig jubileum.   

De nieuwe huisvesting van Mikrocentrum wordt de ontmoetingsplaats voor de high tech industrie. Het pand biedt meer dan ooit voldoende ruimte voor de activiteiten binnen de drie pijlers van de organisatie: opleiden, ontmoeten en ondernemen.

Rondleiding

Tijdens de rondleiding op 1 februari maakt het publiek kennis met de nieuwe lesruimtes en de practicumruimtes voor onder andere spuitgieten, elektrotechniek & industriële automatisering en meettechniek. In al deze ruimtes kunnen de bezoekers alvast een voorproefje krijgen van de cursussen tijdens diverse demonstraties die worden verzorgd door docenten. In de uitgebreide expo- en auditoriumruimte wordt een overzicht getoond van de vakbeurzen die Mikrocentrum organiseert. Partnerorganisaties zoals de BvM (Bond voor Materialenkennis) en de NVVGT (Nederlandse Vereniging voor Gieterij Technici) en het samenwerkingsproject Green Vinyl Records worden hier ook gepresenteerd. In het atrium is ruimte ingericht voor het High Tech Platform.

Officieel programma

Om 16h00 start het officiële programma met presentaties van o.a. Marcel Delhez, burgemeester van Veldhoven en Herman Molenaar, CEO van Vanderlande. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan wordt een historieboek gepresenteerd waarin de geschiedenis van Mikrocentrum is beschreven. De officiële opening van het nieuwe pand wordt verricht door Louis Kauling, de oprichter van Mikrocentrum, inmiddels 87 jaar oud, die speciaal voor deze gelegenheid vanuit Canada naar Veldhoven komt. Het programma wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Geschiedenis Mikrocentrum

Mikrocentrum is op 30 oktober 1968 aan de Oude Gracht 197 in Utrecht gestart met de tentoonstelling; “Mikrocentrum: schatkamer van fijnmechanische techniek”. De huidige vitrines van het High Tech Platform, waar 600 bedrijven lid van zijn, zijn daar nog een uitvloeisel van. Vanaf 1976 was de Kruisstraat in Eindhoven de thuisbasis tot de verhuizing op 15 december 2018 naar De Run 1115 in Veldhoven.

De nieuwe huisvesting

In het nieuwe pand zijn alle activiteiten van Mikrocentrum samengevoegd inclusief die van de Kruisstraat, de dependance op de High Tech Campus Eindhoven, wat is beëindigd in het voorjaar van 2018, en de practica die sinds medio 2016 tijdelijk waren ondergebracht in ’t Techniekhuys.
De nieuwe huisvesting heeft in totaal 4400 m2 vloeroppervlak verdeeld over 3 etages. Naast de kantoren omvat het de volgende ruimtes:

  • 10 leslokalen, deels ook te gebruiken als vergaderruimtes
  • 3 practicaruimtes
  • 1 demoruimte met een 3d-meettafel
  • 1 board room
  • 1 atrium/ontvangstruimte van 440 m2 met vitrines van het High Tech Platform
  • 1 exporuimte van 1000 m2 inclusief auditorium van 340 m2

Flexibiliteit

Het nieuwe pand is uiteraard bedoeld om de Mikrocentrum activiteiten te huisvesten maar de ruimtes zijn ook verhuurbaar voor allerlei bijeenkomsten, cursussen en evenementen van andere organisaties. Mikrocentrum wil zodoende een actieve ontmoetingsplek worden voor de industrie. Meer dan bij andere accommodaties het geval is straalt het Mikrocentrumgebouw techniek uit. Dat geldt voor het gehele gebouw maar in het bijzonder ook voor de vitrines en spuitgietmachines op de begane grond en voor de diverse practica op de eerste etage.

Met de nieuwe huisvesting is Mikrocentrum een ideale ontmoetingsplaats geworden voor techniek en industrie, klaar voor de volgende periode van 50 jaar.

Over de schrijver

Mikrocentrum

Mikrocentrum