• 2 december 2015
  • Leestijd: 2 minuten

Ferro Techniek winnaar van Inspiratie & Innovatie Award 2015

Ferro techniek winnaar inspiratieinnovatie award2015 hoofdafbeelding

Op donderdag 10 september vond het tweede Mikrocentrum High Tech Platform Jaarcongres plaats in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven. Het programma bestond uit een drietal onderdelen: ontwikkelingen en stand van zaken van het High Tech Platform, de key note speach van Willem Vermeend en de verkiezing en uitreiking van de Inspiratie & Innovatie Award 2015.

Zonder innovatie geen MKB

Na de officiële opening en de presentatie High Tech Platform nam Willem Vermeend de zaal mee in een inspirerend verhaal over de veranderende economie en het belang van innovatie voor het MKB.  Als ondernemer en ervaringsdeskundige inspireerde hij met zijn eigen ervaringen de aanwezigen om te innoveren en te ondernemen. In zijn verhaal benadrukte Willem Vermeend het belang van digitalisering, technologie, innovatie en zaken zoals Big Data en Internet of Things en adviseerde de MKB’ers om na te denken over wat dit voor hun toekomstige businessmodel betekent.

Prijsuitreiking Inspiratie & Innovatie Award 

Voor de verkiezing en uitreiking van de Inspiratie & Innovatie Award presenteerden de genomineerden (3Dealise, Admatec, AWL, Dare en Ferro Techniek) elk in 2 minuten hun innovatie, waarna de aanwezigen in de zaal mochten stemmen. Ondertussen kon men via het twitterkanaal van Mikrocentrum de pitches en het stemmen live volgen, via de Periscope streamingdienst.

Na enkele spannende minuten werd The Flow Through Heater van Ferro Techniek bekend gemaakt als winnaar van de Inspiratie & Innovatie Award 2015. De innovatie van Ferro Techniek waarbij door middel van dikke film technologie snel, slim en accuraat verwarmd kan worden werd door de zaal als meest innovatief beschouwd. Ferro Techniek wint naast de award ook een stimuleringsprijs ter waarde van € 5000,- aangeboden door Mikrocentrum.

Over de schrijver

Mikrocentrum

Mikrocentrum