• 15 oktober 2019
  • Leestijd: 2 minuten

Mikrocentrum en UWV slaan handen ineen met gratis cursus Spuitgieten 1

Cursus spuitgieten1

Mikrocentrum en het UWV slaan de handen ineen met een gratis opleiding Spuitgieten 1 voor werkzoekenden in de regio Eindhoven. Binnen de kunststoffenbranche is een grote behoefte aan opgeleide spuitgieters. Dankzij deze samenwerking krijgen werkzoekenden de kans om een voor hen nieuw en kansrijk beroep te leren. Aan deze opleiding hebben 8 kandidaten deelgenomen.

Spuitgieten is een belangrijke verwerkingstechniek waarmee nauwkeurig en efficiënt kunststofproducten worden geproduceerd. Sinds vele jaren leidt Mikrocentrum spuitgieters op voor de NRK-erkende cursus Spuitgieten 1. Met de verhuizing naar de nieuwe locatie in Veldhoven beschikt Mikrocentrum over een nieuw spuitgietpracticum met moderne spuitgietmachines, matrijzen, grondstoffen, rand- en meetapparatuur. De verhuizing en het 50 jarig jubileum van de organisatie waren aanleiding om de samenwerking aan te gaan met het UWV. Zo kunnen werkzoekenden laagdrempelig kennismaken met het beroep en zich laten omscholen. De samenwerking biedt voor zowel hen als de kunststofbranche dan ook nieuwe kansen.

Met een erkend diploma aan de slag als spuitgietoperator

Op 2 oktober is de cursus afgerond met een schriftelijk examen waarbij 7 van de 8 deelnemers zijn geslaagd. De deelnemers hebben met het diploma een basis om een baan te vinden bij spuitgietbedrijven. In de regio Eindhoven zijn diverse bedrijven actief op het gebied van kunststof spuitgieten in sectoren zoals: automotive, bouw & infra, agro, luchtvaart, disposables en verpakkingen, medische techniek, industriële producten, speelgoed en consumentenproducten.

Op woensdag 23 oktober 2019 om 15:00 uur ontvangen de geslaagde deelnemers het diploma Spuitgieten 1 bij Mikrocentrum aan De Run 1115 in Veldhoven. Aansluitend is er vanaf 15:30 uur voor geïnteresseerde bedrijven gelegenheid om te speeddaten met de deelnemers. Bedrijven die via de speeddate in contact willen komen met de deelnemers kunnen zich melden bij Barend Blom, Opleidingsmanager Kunststof- en Matrijstechnologie bij Mikrocentrum.

Leg een basis voor het vak spuitgieten

Na afloop van de cursus ken je de belangrijkste eigenschappen van thermoplasten die van belang zijn voor de verwerking. Ook heb je alles geleerd over de onderdelen en werking van de spuitgietmachine en spuitgietmatrijs en ken je de verschillende stappen van de spuitgietcyclus. Bovendien weet je zelfstandig een eenvoudig spuitgietproces op te starten en veel voorkomende processtoringen te verhelpen.

Bekijk ons cursusaanbod

Over de schrijver

Mikrocentrum

Mikrocentrum