• 20 april 2020
  • Leestijd: 2 minuten

In memoriam: Kees Kooij

In Memoriam Kees Kooij

Op vrijdag 17 april 2020 is Kees Kooij, oud-voorzitter van het bestuur van Mikrocentrum, op 91-jarige leeftijd overleden.  

Kees was vanaf 5 oktober 1992, als opvolger van Sjoerd de Jong, voorzitter van het bestuur van de Stichting Mikrocentrum Nederland. Hij nam afscheid van het bestuur op 20 december 2004 en werd opgevolgd door Frans van ’t Hullenaar. Kees was jarenlang werkzaam bij Philips, o.a. als directeur van het CFT. Hij heeft zich na zijn pensionering bij Philips gedurende vele jaren zeer intensief ingezet voor de continuïteit en groei van Mikrocentrum.

Kees was zeer frequent aanwezig bij Mikrocentrum en hij heeft, in intensieve samenwerking met het gehele Mikrocentrum team, gezorgd voor een verbetering van de algehele en financiële positie van Mikrocentrum. In zijn periode zijn er diverse nieuwe initiatieven, zoals vakbeurzen ontstaan en was er sprake van een sterke groei van de Mikrocentrum activiteiten. Kees was ook de drijvende kracht achter het uitgangspunt dat Mikrocentrum onder alle omstandigheden en gedurende een langere periode de salarissen van het personeel zou moeten kunnen uitbetalen, ook als er langere tijd geen sprake zou zijn van omzet.

Bij zijn afscheid van Mikrocentrum in 2004 werd de Kees Kooij award ingesteld. Die award wordt sindsdien jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de aan Mikrocentrum gerelateerde activiteiten.

Op initiatief van Mikrocentrum en vanwege zijn jarenlange inzet voor Mikrocentrum, CCM (waar hij ook voorzitter van het bestuur was) en het Kasteel Geldrop werd Kees op vrijdag 29 april 2005 in Mierlo koninklijk onderscheiden als ‘Ridder in de orde van Oranje Nassau’.

Wij gedenken Kees als een statige, stijlvolle, intelligente, charmante en innemende persoonlijkheid, een zeer betrokken voorzitter met kennis van zaken en altijd een gentleman.

Wij hebben mooie herinneringen aan Kees en zijn hem veel dank verschuldigd.

Over de schrijver


Mikrocentrum

Mikrocentrum