• 8 januari 2018
  • Leestijd: 3 minuten

Mikrocentrum reikt Kees Kooij Award 2017 uit aan Wouter Mollers

Kees Kooij award 2017 Wouter Mollers

Op 20 december 2017 heeft Mikrocentrum de Kees Kooij Award uitgereikt. Deze award wordt sinds 2004 uitgereikt aan diegene die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Mikrocentrum. Tijdens de jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst nam docent Wouter Mollers de award in ontvangst van directeur Geert Hellings.  

Wouter Mollers, sinds 2012 actief als docent bij Mikrocentrum, heeft in een relatief korte tijd diverse, succesvolle cursussen nieuw opgezet, zowel Nederlands- als Engelstalig. Het combineren van klassikaal met digitaal leren via een online platform, oftewel blended learning, stond hierbij centraal.

Kwaliteitsmanagementcursussen volgens internationale richtlijnen

In 2013 ontwikkelde Wouter twee succesvolle cursusprogramma’s op het gebied van kwaliteitsmanagement: Quality Engineer en Kwaliteit op de werkvloer. Beide programma’s zijn opgezet volgens het curriculum van the American Society for Quality (ASQ). Dit succes heeft inmiddels geleid tot een uitbreiding van het aanbod kwaliteitsmanagementcursussen.

Compleet en modulair aanbod van projectmanagementtrainingen

Wouter, zelf onder andere gecertificeerd als PMI Project Management Professional (PMP), startte bovendien medio 2015 met de ontwikkeling van projectmanagementtrainingen. Niet alleen de professionele PMI (PMBoK) aanpak, maar ook de ISO:21500 (projectmanagement) heeft Wouter in deze ontwikkeling meegenomen. Ook tijdens deze trainingen werd lesmateriaal via het online leerportaal zowel Nederlands- als Engelstalig verstrekt.

Met zijn efficiënte kijk op het trainingsprogramma en zijn bekendheid met officiële projectmanagementorganisaties, realiseerde Wouter een modulaire cursusopzet: de 5-daagse cursus Technisch Projectleider en de daaropvolgende 5+3 daagse cursus Technisch Projectmanager. Deze modulaire opzet geeft deelnemers de keuze hoe diep zij op het onderwerp in willen gaan. Niet alleen de ontwikkeling van deze trainingen nam Wouter voor zijn rekening, ook de bijbehorende examens zijn van zijn hand. Hierbij hield Wouter rekening met zowel verschillende niveaus als het herexamen. 

Nu de laatste hand gelegd wordt aan de 3-daagse cursus Technisch Projectengineer, is het projectmanagementportfolio compleet. Zowel als maatwerk- als in het open traject is sinds 2016 het programma naar tevredenheid uitgevoerd. Met zijn kennis, positieve ‘can do’- mentaliteit, doorzettingsvermogen en hard werken hebben we een professioneel programma wat ook voldoet aan de moderne wijze van leren voor Projectmanagers in de techniek.

Toepasbaarheid als hoogste prioriteit

Wouter heeft een zo optimaal mogelijke toepasbaarheid van de cursusinhoud bovenaan zijn prioriteitenlijst staan. Altijd staat hij klaar om bij vragen te assisteren of direct een juiste oplossing te vinden. Voor Wouter is (bijna) alles mogelijk. Zo niet, dan kijkt hij direct hoe het dan toch kan. Ook het overdragen van kennis naar andere docenten en uitleg geven over het lesmateriaal is altijd goed voorbereid, en wordt altijd goed afgehandeld.

“Ik ben behoorlijk verrast en ontzettend vereerd met deze Award! Naast de waardering van de cursisten zelf is dit toch wel de hoogste haalbare erkenning voor wat je aan het doen bent als docent. Naast het inbrengen van mijn kennis en ervaring probeer ik mij vooral flexibel op te stellen en me didactisch verder te ontwikkelen. Wat is begonnen als een leuke bijbaan, maakt inmiddels namelijk een belangrijk deel van mijn leven uit. De prettige omgang met de mensen van Mikrocentrum (en Innowijs) en het vertrouwen over-en-weer zijn voor mij de belangrijkste factoren in onze succesvolle samenwerking.” Aldus Wouter Mollers

Over de Kees Kooij Award

Kees Kooij, oud-directeur van Philips CFT, was van 1992 tot en met 2004 voorzitter van het bestuur van Mikrocentrum. Vanwege zijn grote verdiensten voor Mikrocentrum is bij zijn afscheid in 2004 de Kees Kooij Award ingesteld, die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand een bijzondere rol heeft vervuld voor Mikrocentrum.

Over de schrijver


Mikrocentrum

Mikrocentrum