• 16 februari 2023
  • Leestijd: 2 minuten

Vooruitblik op ZIE 2023: de centrale ontmoetingsplek voor de Zuid-Hollandse industrie

Kennis en netwerkevent ZIE 2023

Zuid-Holland heeft alle ingrediënten in huis om sterke economische groei te realiseren. Daarom organiseren Hi Delta en Mikrocentrum op 21 maart ZIE 2023, hét kennis- en netwerkevent voor de Zuid-Hollandse maakindustrie, in de van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het evenement biedt een gevarieerd programma met diverse keynotes en technologielezingen, o.a. van Jan van de Tempel (CEO Ampelmann), Mathijs Bouman (journalist en econoom) en Henry Wery (TU Delft). Daarnaast is er een paneldiscussie over het belang van techniekonderwijs. Op de expo profileren 80 bedrijven en organisaties zich op verschillende thema’s.

Sleutelrol Zuid-Holland in transities

Zuid-Holland heeft een stevige industriële geschiedenis met ruim 30.000 maakbedrijven en toeleveranciers, focus op lucht- en ruimtevaart, agri & tuinbouw, scheepsbouw en machinebouw én een flinke dosis ambitie. Deze ingrediënten bieden de kans om een sleutelrol te spelen op het gebied van digitalisering, de energietransitie en de circulaire economie. Die transities vragen om technologische innovaties, maar daarvoor is cross-sectorale samenwerking en kennisdeling essentieel. Samen weten we namelijk meer dan één. Deze filosofie is de basis van ZIE 2023: het technologische industrie event dat Hi Delta en Mikrocentrum samen organiseren, op 21 maart in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Keynotes, technologielezingen en paneldiscussie

Het programma van ZIE 2023 is breed opgezet. Er zijn diverse keynotes van onder andere de bekende journalist en econoom Mathijs Bouman; Jan van de Tempel, de CEO van Ampelmann; Maurits Weeda, Manager ASML Delft; Henri Werij (Decaan faculteit Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek TU Delft) en vele anderen. De paneldiscussie met o.a. Rob Postma, CEO van Airbus NL, heeft als thema: ‘Het belang van techniekonderwijs voor een succesvolle samenwerking’. De middag wordt afgesloten met een presentatie door de winnaar van de Scale Innovation Award 2023.

Cross-sectoraal ontmoeten op de beursvloer

Bezoekers maken op de beursvloer kennis met 80 bedrijven en organisaties. Onder andere op de Space, Robotica en Metaal paviljoens. Of op het Startup & Scale-up plein. Er zijn ook paviljoens van de Rabobank, TNO, Security Delta (HSD), Hittech (Technology Park Ypenburg) en MBO/HBO scholen uit de regio.

ZIE 2023: De technologische industrie

Dit evenement verbindt Zuid-Hollandse maakbedrijven, toeleveranciers, kennisinstellingen, opleiders en overheden met elkaar om cross-overs tussen de sectoren te bevorderen en een gezamenlijke aanpak van maatschappelijke vraagstukken te realiseren.

Ontdek alles over ZIE 2023