• 2 december 2015
  • Leestijd: 2 minuten

Materials: Engineering the future

materials 2015 hoofd v2

De vakbeurs Materials heeft 22 en 23 april 2015 het thema "Engineering The Future" en krijgt een levendige opzet gebaseerd op drie pijlers: properties – applications –solutions. Herkenbare praktijkproblemen staan centraal en bovendien worden de bezoekers geïnformeerd over materiaaltrends en  -toepassingen.

Tijdens deze editie verwacht Materials 1.700 bezoekers die afkomen op het brede programma. De beurs biedt namelijk meer dan alleen (nieuwe) materialen en materiaaleigenschappen; zo komen er ook veel materiaaltechnieken aan bod. Deze technieken maken aansprekende oplossingen voor gewenste functionaliteiten mogelijk. Verder is er op de beursvloer veel aandacht voor oplossingen van allerlei materiaaluitdagingen, zoals corrosie, hechting, temperatuurbestendigheid, hergebruik, recyclebaarheid, slijtvastheid, wrijvingsweerstand, UV-bestendigheid en vervormbaarheid. Tot slot komen onderwerpen als analysetechnieken, schaarste en schade-onderzoek aan bod.

Drie pijlers

De drie pijlers zijn ook herkenbaar in het lezingenprogramma. Naast wetenschappelijke keynotelezingen over materiaaltrends zijn er praktijkverhalen over succesvolle materiaaltoepassingen en -bewerkingen. De zalen voor het lezingenprogramma sluiten direct aan op de beursvloer. Samen met de live-demo’s en themapleinen (kleine paviljoens met materialen en of producten rond een bepaald thema, zoals automotive of lichtgewicht) zorgt dat voor een levendige sfeer.

Kruisbestuiving

De inhoudelijke pijlers worden belicht vanuit verschillende toepassingsgebieden, waardoor een interessante kruisbestuiving kan optreden. Dat kan bezoekers inspireren en nieuwe inzichten opleveren. Kruisbestuiving is er ook met andere beurzen, zoals de Kunststoffenbeurs, de Precisiebeurs en RapidPro. Materials vormt een aanvulling op die beurzen en brengt hun toepassingsgebieden onder de aandacht van een breed publiek. “Materials 2015 is hét kennis- en netwerkplatform voor materialen en hun bewerkingstechnieken. Hier brengen we kennis en experts uit de Benelux bijeen en dat moet leiden tot nieuwe businesskansen. De ontwikkelingen op dit vakgebied zijn stormachtig, maar krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen. Daar willen wij graag verandering in brengen,” aldus organisator Timo van Leent. 

Internationaal karakter

Op 22 en 23 april 2015 vindt de 3e editie plaats in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven, de derde editie van het gratis toegankelijke Materials. Met een combinatie van vakbeurs en hoogwaardig congres bestrijkt Materials 2015 de gehele Benelux. Het gratis toegankelijke event informeert productontwikkelaars, constructeurs en engineers over o.a. materiaalinnovaties en bewerkingstechnieken. Tevens biedt het handvatten voor materiaalkeuze in relatie tot kostprijs, levertijd, functie, bewerking en vormgeving. Er zijn ruim 40 lezingen van onafhankelijke experts en daarnaast circa 120 exposanten. Zie voor meer informatie en het programma: www.materials.nl

Interesse in het volgende Materials+Eurofinish+Surface event?

Materials+Eurofinish+Surface biedt productontwikkelaars, productdesigners, engineers, R&D’ers, productiemedewerkers, materiaalspecialisten en onderzoekers één plaats om de gehele waardeketen te ontmoeten: van design en materiaalkeuzes tot en met analyse en de daadwerkelijke coatingtechnologie.

Bekijk de website van Materials+Eurofinish+Surface

Over de schrijver

Mikrocentrum

Mikrocentrum