• 2 december 2015
  • Leestijd: een minuut

Mikrocentrum investeert in nieuwe Arburg spuitgietmachine

mikrocentrum investeert in nieuwe Arburg spuitgietmachine

Veel beginnende, gevorderde en gespecialiseerde spuitgieters hebben hun opleiding gehad in het spuitgietlokaal in Eindhoven. Ondanks dat de vertrouwde Arburg Allrounder spuitgietmachine technische en economisch nog jaren mee zou kunnen waren er goede redenen om te investeren in het nieuwste model.

Allrounder 270 S 350-100

Barend Blom, opleidingsmanager vakgebied Kunststof- en Matrijstechnologie bij Mikrocentrum vertelt: “Het is weer een Allrounder 270 S 350-100 geworden, maar van een nieuwe generatie. Niet alleen is de vormgeving moderner maar we vonden het belangrijk om te investeren in een energiezuinige machine die ook nog eens veel stiller is. Dit komt door de servo-hydrauliek die alleen power levert op het moment dat het gevraagd wordt. Er wordt dus niet onnodig olie rondgepompt. Bovendien bleek deze machine 20 cm smaller waardoor de cursisten beter zicht hebben op het proces als ze rond de machine staan. We zijn er erg blij mee en hebben de mogelijkheid meteen aangegrepen om een uitvoering te kiezen met iets meer spuitcapaciteit. Nu kunnen we meer matrijzen inzetten”.

Alle investeringen van de laatste tijd maakt duidelijk dat Mikrocentrum veel vertrouwen heeft in de markt voor opleidingen op het gebied van Kunststoffen- en Matrijstechnologie.

Over de schrijver


Mikrocentrum

Mikrocentrum

GERELATEERDE CURSUSSEN