• 22 april 2020
  • Leestijd: een minuut

Mikrocentrum en Jakajima slaan handen ineen voor de Photonics Application Week 2020

Photonics Application Week

Mikrocentrum en Jakajima kondigen de samenwerking aan voor de organisatie van de Photonics Application Week, die van 5 tot 9 oktober 2020 plaatsvindt. Door deze samenwerking worden (inter)nationale eindgebruikers van fotonica, ofwel licht, gebaseerde applicaties op grote schaal gekoppeld aan de daarbij behorende ontwikkelaars. De derde editie van de Photonics Application Week vindt merendeels plaats in de Brainport regio rondom Eindhoven.

Maak kennis met fotonica toepassingen voor de industrie

Fotonica (licht) is en blijft een niet eenvoudig uit te leggen natuurkundige technologie die de basis vormt van talrijke toepassingen waarbij de bijdrage van “licht” vaak niet zichtbaar is. De Photonics Application Week biedt gedurende een gehele week bezoekers de kans kennis te maken zowel met de werking van de technologie als toepassingen. Dit bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidszorg, agrifood, telecom, datacom, industrie, beeldherkenning maar ook in LED verlichting en lasers.

Door de samenwerking tussen Jakajima en Mikrocentrum worden ontwikkelaars en producenten uit de technische maakindustrie met elkaar verbonden. Het doel van de samenwerking is om deze bedrijven laagdrempelig kennis te laten maken met de fotonica technologie en de meerwaarde hiervan voor hen te ontdekken. Bovendien wordt zichtbaar op welke manier en in welke omvang fotonica gebaseerde applicaties zowel technische voordelen bieden als de winstgevendheid bevorderen.

Over de Photonics Applications Week

De Photonics Applications Week vindt plaats van 5 tot 9 oktober in de Brainport Regio, in Eindhoven en omgeving. 

Meer weten over Photonics Application Week?

Fotonica - de wetenschap van het licht - geeft vorm aan innovaties in de 21e eeuw in vrijwel alle industrieën. Photonics Application Week (PHAPPS Week) is gericht op de professional die meer wil weten over de praktische toepassingen van fotonica in zijn of haar branche.

Bekijk de website van PHAPPS week

Over de schrijver

Mikrocentrum

Mikrocentrum