• 24 oktober 2017
  • Leestijd: 3 minuten

Mikrocentrum sponsort HAVO student voor ontwikkelingsproject in Zuid Afrika

Mikrocentrum sponsort havo student hoofdafbeelding

De term circulaire economie zien we steeds vaker voorbij komen. Dat is niet vreemd: het wordt namelijk steeds belangrijker om voorwerpen te hergebruiken, te recyclen en te vernieuwen. Zo investeren we in de toekomst van onze planeet en dringen we plastic soep en CO2-emissie terug. Niet alleen in onze opleidingen en beurzen, zoals recentelijk de Kunststoffenbeurs, is circulaire economie een belangrijk onderwerp. In het onderwijs wordt er ook veel aandacht aan besteedt. Zo ook op het Sint Joris college Eindhoven, waar Havist Pim Karel deel neemt aan een ontwikkelingsproject in Zuid Afrika. Om zijn reis te bekostigen heeft Pim Karel een sponsortraject opgezet waarbij circulaire economie het thema is. Wij van Mikrocentrum dragen dit project een warm hart toe. Graag stellen we Pim Karel en zijn project aan u voor.

Pim: "Ik ben Pim Karel, 15 jaar en zit op het Sint Joris college in Eindhoven in 4 HAVO. Vorig jaar verscheen er een oproep op school over ontwikkelingshulp verrichten in Zuid Afrika. Ik heb me meteen ingeschreven door middel van een brief waar ik mijn enthousiasme voor het helpen van mensen liet blijken. Na een paar weken ongeduldig wachten was de lijst met namen bekend van de 20 kinderen die mee gaan naar Zuid Afrika. En yes! Mijn naam stond ertussen, ik ben 1 van die gelukkigen die mee mag!"

Leerlingen in Zuid-Afrika blijvend van voedsel voorzien

Pim vertelde voor zijn reis naar Zuid-Afrika: "Op 2 februari 2018 is het zover: dan ga ik 2 weken naar Zuid-Afrika, Limpopo om precies te zijn, om daar ontwikkelingshulp te verrichten voor stichting Bambanani. We gaan daar naar de scholen om Moringa bomen te planten. De bladeren van deze boom zijn zeer voedzaam en kunnen direct in het eten worden verwerkt. Verder gaan we voedseltunnels bij de scholen bouwen zodat de scholen zelf de leerlingen van eten kunnen worden voorzien en kunnen blijven voorzien. Ofwel we geven ze een klein zetje in de goede richting en dan kunnen ze zelf verder. Verder krijgen wij een kijkje van het land, leefwijze en zijn geschiedenis."

Biologisch afbreekbare potjes als sponsortraject

Pim: "Omdat ik mijn reis en verblijf zelf moet bekostigen heb ik een sponsortraject opgezet. Dit houdt in dat ik gesponsord ben in biologisch afbreekbare potjes. Deze potjes verkoop ik met een plantje en een zakje met zaadjes. Het Mikrocentrum heeft mij gesponsord door 100 potjes te kopen. Ik ga met deze gesponsorde potjes naar een basisschool om voorlichting te geven over Cradle to Cradle. Daarna ga ik samen met de kinderen de plantjes zaaien in de potjes over welke ze later in de schooltuin of thuis met potje en al kunnen planten. Tevens kan ik de leerlingen meer bewust maken van de plastic soep op de wereld en hoe deze te stoppen/remmen. Hoe jonger we kinderen bewust maken van het milieu en de keuzes die we maken hoe eerder men er naar gaat handelen en hoe beter het is voor onze toekomst."

"Ik wil het Mikrocentrum heel erg bedanken dat ze dit mogelijk hebben gemaakt, door mij te steunen in mijn reis. Zo kan ik in Zuid Afrika een kleine bijdrage leveren aan het mooie werk van Stichting Bambanani en ik kan hier in Nederland kinderen bewust maken van ons milieu. Heel erg bedankt!"

Meer weten over het project van Pim Karel?

Bekijk dan de video waarin Pim Karel meer vertelt over het project. Heeft u interesse in de biologisch afbreekbare potjes? Ga dan naar zijn website: sjcafrikahulp.blogspot.nl

Over de schrijver

Mikrocentrum

Mikrocentrum