• 3 september 2020
  • Leestijd: 3 minuten

Volg deze 3 interessante the NEXT product webinars op 16 september!

The Next product webinars

In aanloop van the NEXT product organiseren we 3 inspirerende webinars op woensdag 16 september. Tijdens deze webinars delen sprekers van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), Tauomega en Pezy Group hun inzichten over productontwikkeling in de maakindustrie. Graag stellen we de sprekers aan u voor. 

Marktvalidatie is cruciaal bij productontwikkeling

Pepijn Herman, BOM | 09.30 - 10.30 uur

Vaak worden producten ontwikkeld vanuit een liefde voor techniek, een geniaal idee of een logische redenatie. De eindklant staat vaak wel centraal bij het initiële idee echter wordt er tijdens de ontwikkeling daadwerkelijk aan deze eindklant gevraagd waar hij behoefte aan heeft of berust dit alles op een aanname?

In dit webinar gaat Pepijn Herman van de BOM in op het consistent schalen model dat de BOM gebruikt bij de begeleiding van bedrijven, van idee, naar start-up, naar scale-up. Er wordt een concreet framework behandeld dat behulpzaam is bij het in een vroege fase identificeren van het klantprobleem (problem solution fit), het definieren van de product features op basis van inzichten in de klant (product market fit) en daarna het opschalen van het verkoopproces en bouwen van de verdere organisatie.

Succesvol toepassen van Artificial Intelligence in de industrie

Simcha van Helvoort en Tieme Goedendorp, Tauomega | 11.00 - 12.00 uur

In dit webinar helpen Mikrocentrum docenten Simcha van Helvoort en Tieme Goedendorp, u op weg en geven u inzicht in hoe u AI kunt toepassen. Dit webinar bestaat uit een theoretisch en praktisch deel. Voor eens en voor altijd maken zij duidelijk wat AI precies is, welke technieken er zijn en wat de connectie is met Big Data. Vanuit daar kunt u kijken hoe u waarde kunt genereren met AI, hoe u een AI project kunt opzetten en wanneer u AI het beste kunt toepassen? Of juist wanneer niet!

Front End Innovation: complexiteit in de hand

Erik-Jouke Bijl, Group Leader Pezy Group | 15.00 - 16.00 uur

Het creëren van producten waarin design, gebruiksgemak en een diversiteit aan functies samenkomen vragen om een helder proces en grip op de haalbaarheid van gekozen oplossingen. Front End Innovation is hierbij de sleutel. In dit webinar verteld de specialist van Pezy Group over hun aanpak om te komen tot producten die technisch goed functioneren, aantrekkelijk zijn en goed aansluiten bij de business case.

 

Over the NEXT product

Wat wordt uw NEXT product? Of u nu een nieuw product lanceert of een bestaand product doorontwikkelt; er zijn vele keuzes te maken. Wanneer u in dit proces blijft doen wat u altijd al deed bestaat de kans dat anderen u voorbij streven. U wilt toch ook uw omzet vergroten, meerwaarde bieden aan uw klanten en nieuwe markten aanboren? Bent u benieuwd hoe anderen dat hebben aangepakt en welke technologie hierin een rol speelt? Ontdek het tijdens the NEXT product op 29 september