• 10 oktober 2016
  • Leestijd: 2 minuten

Criteria voor een perfect product

Verspanen Criteria voor een perfect product

Onder de titel Verspanen: Criteria voor een perfect product zal bij Teclab in Eindhoven op donderdag 20 oktober 2016 de uitkomsten van het testen van vloeibaar gereedschap gepresenteerd worden.

Storingsvrije afhandeling

Samen met leden van het Mikrocentrum High Tech Platform zoals SECO Tools, Mitutoyo en Innovar heeft 2-S B.V. en haar partner Petrofer hun krachten gebundeld om de invloed van koelvloeistoffen bij moeilijk verspaanbare materialen aan te tonen.

Aanleiding voor dit gezamenlijk onderzoek is het realiseren van storingsvrije afhandeling van het bewerken van moeilijk verspaanbare materialen. De realisatie wordt bepaald door het totale plaatje. Dat wil zeggen de machine instellingen, materiaal eigenschappen, gereedschap(pen) en het vloeibaar gereedschap moeten kloppen, zodat de oppervlaktekwaliteit en -metingen vlekkeloos verlopen en daarmee het eindresultaat optimaal is. De verspanende industrie bekijkt deze elementen en onderdelen vaak apart. Wij tonen aan dat alle specialisaties samen een beter resultaat geven!

Testen met machines bij Teclab

Voorafgaand aan de presentatie en interactieve bijeenkomst hebben er testen plaatsgevonden met de machines bij Teclab. De inbreng van de deelnemende leden van Mikrocentrum High Tech Platform zijn inconel, verschillende aluminiumlegeringen, titanium grade 5 en andere exotische moeilijk verspaanbare materialen, welke onder andere gebruikt worden in de halfgeleider- en vliegtuigindustrie en bovenal hun kennis en expertise van hun vakgebieden. Met vloeibaar gereedschap (verschillende types emulsie) wil 2-S en Petrofer de invloed aantonen op o.a. verspanende eigenschappen, gereedschapstandtijd en oppervlaktekwaliteit. Om tot kwalitatieve resultaten te komen zijn bij iedere test dezelfde materialen gebruikt, bij ieder nieuw werkblok een nieuwe frees gebruikt en tussen de verschillende emulsies een uitgebreide schoonmaak van de machine. De werkstukken zijn getest op kwaliteitsverschillen maar ook de duurzaamheid van de koelvloeistoffen is meegenomen in de resultaten.

De presentatie van de resultaten worden ondersteund door een demonstratie op de machine uitgevoerd door Teclab. Op deze machine zijn alle testen uitgevoerd. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen en discussie over de resultaten tijdens het interactieve gedeelte. Benieuwd naar deze resultaten? Kom op 20 oktober naar de themamiddag bij Teclab in Eindhoven.

Over de schrijver


Mikrocentrum

Mikrocentrum

GERELATEERDE CURSUSSEN