• 14 juni 2021
  • Leestijd: 2 minuten

Timo van Leent, Manager Vakbeurzen en Congressen

Timo van Leent 1250x900

Timo van Leent, Manager Vakbeurzen en Congressen, is verantwoordelijk voor de vakbeurzen Materials+Eurofinish+Surface, Food Technology en de Kunststoffenbeurs. Timo is al 9 jaar werkzaam bij Mikrocentrum. 

“Het is hard werken, maar dat maakt het werken niet minder leuk. Dat is omdat je alles met een team doet.”

Hoe is het om bij Mikrocentrum te werken?

Ik vind het een erg leuke organisatie om voor te werken. Ik organiseer evenementen en het organiseren van een evenement mag je volledig zelf doen, van kop tot staart. Dat gaat van sales tot het daadwerkelijke draaien van het evenement. Tijdens het organiseren komen er dus verschillende facetten bij kijken: marketing, sales, communicatie, PR, maar ook het opbouwen van de beurs. Alles wat erbij komt kijken ben je verantwoordelijk voor en in het organiseren daarvan heb je heel veel vrijheid.

Wat is het eerste wat bij je opkomt als je aan Mikrocentrum denkt?

Als ik Mikrocentrum vanaf de buitenwereld bekijk, is het een organisatie die betrouwbaar is en altijd de zaken goed organiseert. Daarnaast wordt het veel geassocieerd met kennisdeling en netwerken. Daar ben ik het mee eens. Intern gezien vind ik het altijd een hele loyale organisatie die goed is voor de medewerkers.

Wat is volgens jou een kernwaarde van Mikrocentrum?

Faciliteren is een kernwaarde, zeker vanuit evenementen opzicht. Ook samenwerken en oog hebben voor de wensen vanuit de markt. Als we een beurs organiseren, doen we dat niet alleen voor onszelf, maar voor de leden en iedereen die geïnteresseerd is in dat vakgebied. Dat betekent dat er ook goed rondgesnuffeld moet worden wat er allemaal bij komt kijken, wat de thema’s zijn, welke kant het opgaat en daar dan het evenement op bouwen.

Hoe omschrijf je de band met je collega’s?

Hecht. Elke eventmanager weet zelf wat de lastige zaken zijn binnen het organiseren van evenementen. Soms zijn er vakbeurzen die iets makkelijker te organiseren zijn, waar bijvoorbeeld de sales gemakkelijk verloopt. Bij andere vakbeurzen is het soms lastig om exposanten binnen te krijgen en te behouden. Als je kijkt naar de band met de backoffice is dat wel innig, omdat je daarmee toch zo goed mogelijk een evenement wil organiseren. Dat moet altijd samen worden gedaan. Als er tijdens het werken dan een prettig sfeer is, is het altijd wel makkelijk werken.