Begrijp het gedrag van licht en verbeter je optische systemen

Optica is een fascinerend vakgebied waarbij licht centraal staat. Het begrijpen van de werking van optische systemen is cruciaal voor veel technologische toepassingen. Of je nu werkt als systeem engineer of betrokken bent bij de ontwikkeling van systemen waarbij optische principes worden toegepast, onze cursussen bieden jou de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in je werk.

Ontdek hoe de onderdelen van een optisch systeem met elkaar kunnen samenwerken en hoe je optische instrumenten en -componenten in bijvoorbeeld halfgeleiders of machine vision inspectiesystemen optimaal kunt inzetten.

Maak kennis met geometrische en fysische optica

Tijdens onze cursus Optica maak je kennis met de geometrische optica (stralen) en fysische optica (continu golven), aangevuld met practica rondom optische instrumenten en -componenten. Hierbij leer je onderwerpen zoals spiegeling, breking, prisma's, lenzen, visuele apparatuur en ontwerpaspecten van optische systemen. Daarnaast leer je de basisaspecten van de fysische optica, waaronder golftheorie, interferentie, buiging, polarisatie, dubbele breking en glasvezel. Na afloop van de cursus Optica weet je hoe je moet werken met optische instrumenten, -componenten en -technieken en de bijbehorende hulpmiddelen.

Leer over de moderne optische principes

Ben je op zoek naar een meer geavanceerde cursus op het gebied van Optica? Dan is onze cursus Advanced Optics iets voor jou. Tijdens deze cursus leer je alle moderne optische principes kennen en leer je deze toe te passen in de praktijk. Denk hierbij aan microscopie, interferometrie, glasvezels, spectroscopie en industriële toepassingen zoals de waferstepper. De cursus behandelt een breed spectrum van klassieke en moderne optische fenomenen. Je legt een basis op het gebied van geometrische- en fysische optica, Maxwell vergelijkingen, te gebruiken lichtbronnen en detectoren.

Tijdens de cursus Advanced Optics staan onderwerpen als MTF, polarisatie, dubbele breking, interferentie, buiging van licht en aberraties centraal. Ook leer je alles over moderne optische principes en hoe je deze toepast in de praktijk. Tijdens de hands-on demonstraties wordt gebruik gemaakt van optische apparatuur. Hierbij leer je werken met een fresnellens, omgaan met dispersie en minimum deviatie en ga je aan de slag met het ontwerpen van een lens. Je ontdekt hoe polarisatie, Brewster en 3D-imaging in zijn werk gaat en hoe je omgaat met diffractie, de interferometer en de spectrometer.

Ervaren professionals

Onze cursussen worden gegeven door ervaren professionals met uitgebreide kennis van het vakgebied. Zij hebben jarenlange ervaring in het werken met optische systemen en brengen deze kennis en ervaring graag aan jou over. Of je nu op zoek bent naar een basiscursus in Optica of juist een gevorderde cursus, bij ons ben je aan het juiste adres.

Cursussen op het gebied van Optica en optische instrumenten