Het maken van de juiste voorspellingen van het toekomstige gedrag van producten, processen en machines staan centraal in de cursus Failure Mode and Effect Analysis (FMEA). Deze manier van risicoanalyse is een belangrijk hulpmiddel om een kennissysteem op te zetten. Hierdoor worden kostbare verbeteringen en corrigerende acties tijdens het in gebruik zijn vermeden.

 • Word wegwijs in de systematische methode van FMEA
 • Ben instaat om te bepalen wat er in het proces mis kan gaan (faalwijze)
 • Leer vroegtijdig potentiële product- en procesfouten te identificeren en te elimineren
Ontwerpers, productieleiders, kwaliteitsmanagers, projectleiders, constructeurs, fabricagevoorbereiders en veiligheidsanalisten
MBO met praktijkervaring of HBO
1 dagbijeenkomst
Bewijs van deelname
Een syllabus
Inclusief arrangementskosten en lesmateriaal
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de workshop Failure Mode and Effect Analysis (FMEA)

Tijdens de FMEA workshop staat een risicoanalyse methode centraal waarbij je voorspellingen maakt van het toekomstige gedrag van producten, processen en machines. Processen kunnen zowel de productie als de logistiek (material management) betreffen.

Met de Failure Mode and Effect Analysis (FMEA) methode heb je een belangrijk instrument in handen als je kwaliteit in het ontwikkelingstraject wilt integreren. Deze methodiek kan een belangrijk hulpmiddel zijn om een kennissysteem op te zetten (op basis van ervaring en gekoppeld aan het onderwerp van de FMEA). Hierdoor worden kostbare verbeteringen en corrigerende acties tijdens het in gebruik zijn vermeden.

Programma

 • Wat is FMEA?
 • Plaats van FMEA in het proces van klantvraag tot klanttevredenheid
 • Definities van fouten, gevolgen en oorzaken
 • Scores en Risico Prioriteits Getal
 • Actieplannen

FMEA Management

 • De relatie tussen de verschillende typen FMEA in het proces van klantvraag tot klanttevredenheid
 • Verantwoordelijkheden en teamsamenstellingen
 • Opstellen masters voor productfamilies
 • Management commitment

De eerste helft van de dag theorie en de tweede helft oefenen aan de hand van een casus.

Neem contact op voor meer informatie

Ervaringen van cursisten

Ik vond de cursus zeer leerzaam en we werden gelijk betrokken bij de oefenstof. De cursusleider was erg enthousiast en zeer alert en betrokken en inspirerend. Kortom, goede cursus en leerstof.
Jan-Willem Doove, Moba BV
Deze FMEA cursus onder leiding van Chris Visser is er een die met een simpel voorbeeld als koffiezetten pijnlijk duidelijk maakt hoe belangrijk het is om je processen goed helder neer te zetten en hoe makkelijk het is in om de fout in te gaan. Je leert met een alledaags praktisch voorbeeld goed te kijken naar mogelijke fouten binnen een proces.
Moba, Joris Feldberg
Goeie combinatie van theorie en praktijk. Docent beheerste zeer goed het onderwerp en bracht dit ook op een zeer boeiende manier.
Wim Vancauwenberghe, LCM
Goede informatieve les met een goede leerkracht.
Timo van Nuijs, IAC Born
Goede balans tussen theorie en praktische oefening. Zeer bruikbaar voorbeeld gekregen waarmee de werkwijze van een FMEA direct herkenbaar is.
Willem Boere, Alabastine Holland BV
Mr Visser is een hele fijne leraar die rustig en duidelijk uit kan leggen. Hierbij zorgt die voor een goede sfeer in de groep waar in mijn optiek iedereen zich veilig voelt en hierdoor zijn leermomenten durft te pakken.
Perry Crielaard, Wilting
Goed pakbaar voorbeeld wat de toepassing van de behandelde theorie goed ondersteunt. Dus de 5 vragen methode per Faillure mode wordt goed uitgelegd.
Toon van Dongen, Aurora Netherlands ( (Heavac)

Plaats, data en prijzen - Open inschrijvingen

Inschrijven

Plaats

Startdatum

Begintijd

Eindtijd

Prijs

Avonden / Dagen

Utrecht
17-11-2023
9:00
16:30
€ 800
1
Veldhoven
24-11-2023
9:00
16:30
€ 800
1

Mikrocentrum werkt met all-in-prijzen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W. en inclusief lesmateriaal en arrangementskosten.

Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

Ontdek de mogelijkheden om deze workshop bedrijfsintern te organiseren

Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij je op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze Programmamanager Opleidingen denkt graag met je mee!

Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze Programmamanager Opleidingen Mart Mijnsbergen komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.