In de workshop Lean Manufacturing ligt de nadruk op het voorkomen van verspilling. Lean Manufacturing levert u niet alleen doelmatige processen op, het is ook sterk klantgericht. Hierdoor bent u beter in staat om te voldoen aan de steeds toenemende eisen van uw klanten betreft leverbetrouwbaarheid en flexibiliteit.

 • Weet de toepassingsmogelijkheden van de principes van lean manufacturing
 • Begrijp de methoden en technieken voor het meten van verspilling en het reduceren daarvan
 • Verkrijg inzichten in de wijze waarop u dit concept in uw organisatie kunt invoeren
Engineers, productiemanagers en procesverantwoordelijken
HBO
1 dagbijeenkomst
Bewijs van deelname
Een uitgebreide syllabus
Inclusief arrangementskosten en lesmateriaal
Alleen bedrijfsintern beschikbaar
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de workshop Lean manufacturing

“Hoe verbeter ik het rendement van mijn onderneming?” is een vraag die veel ondernemers bezig houdt. Diverse bedrijven hebben het antwoord hierop gevonden door hun toegepaste manier van werken te wijzigen in een lean proces. Hoe u een dergelijk proces opzet en realiseert, leert u tijdens de workshop Lean manufacturing.

In een lean proces ligt de nadruk op het voorkomen van verspilling

Onder verspilling wordt binnen het lean concept verstaan: overproductie, voorraad, defecten, storingen, transport, bewegingen en wachttijden. Deze activiteiten leveren namelijk geen toegevoegde waarde op en worden dus geëlimineerd. Hiervoor worden unieke en beproefde Lean-methodes en technieken gebruikt. Deze methodes en technieken leveren u overigens niet alleen doelmatige processen op, Lean manufacturing is namelijk ook sterk klantgericht. Hierdoor bent u beter in staat om te voldoen aan de steeds toenemende eisen van uw klanten voor wat betreft leverbetrouwbaarheid en flexibiliteit.

Continu verbeteren van processen

Het concept van lean levert u een cultuur op waarin medewerkers zich richten op verbetering van de processen. Dat hoeven niet alleen productieprocessen te zijn. Recente ervaringen hebben zelfs aangetoond dat met name in de administratieve processen het toepassen van het lean concept grote verbeteringen tot gevolg heeft.

 

lean manufacturing lean manufacturing

Aan de hand van een case-studie wordt tijdens de workshop een eerste inschatting gemaakt van de verspilling in uw organisatie, waarbij de 7 verspillingen als leidraad worden genomen:

 • Overproductie
 • Voorraad
 • Defecten
 • Storingen
 • Transport
 • Bewegingen
 • Wachttijden

U doet dat met onderstaande methodes en technieken. Wat houden deze methodes in en hoe past u ze toe voor het in detail analyseren en elimineren van verspilling.

 • 5S
 • Value Stream Mapping
 • SMED
 • OEE

Aan de hand van een case-studie wordt aangetoond dat zowel met grote veranderingen als met oog voor de details aanzienlijke verbeteringen worden gerealiseerd. Ervaringen bij de implementatie op basis van ervaringen bij organisaties die Lean Manufacturing hebben ingevoerd wordt ingegaan op de kansen en bedreigingen bij de implementatie.

De workshop bevat oefeningen en een simulatie. Het is vooral deze simulatie die u inzicht geeft in de uitvoeringswijze en succesfactoren van dit concept. Tevens ziet u de toepassingsmogelijkheden voor uw eigen organisatie en processen.

Neem contact op voor meer informatie

Ontdek de mogelijkheden om deze workshop bedrijfsintern te organiseren

Wanneer u meerdere medewerkers in uw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een training bij u op locatie te organiseren. Een goede afstemming op uw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze Programmamanager Opleidingen denkt graag met u mee!

Heeft u interesse in een bedrijfsintern traject? Onze Programmamanager Opleidingen Elroy Leijten komt graag vrijblijvend bij u op bezoek.

Blogs en Nieuws