Design for Assembly (DfA) is een methode die u helpt kostenbesparend en methodisch te ontwerpen. Het stelt u als ontwerper in staat om systematisch een productontwerp te beoordelen op factoren die een negatieve invloed hebben op de montage. Tijdens de cursus Design for Assembly leert u te werken volgens deze methode en de bijbehorende DfA rules.

  • Leer het toepassen van de DfA-methode om kostenbesparende productontwerpen te realiseren
  • Leer het assemblageproces te analyseren en hoe u assemblageschema’s opstelt
  • Verkrijg kennis voor het analyseren en beoordelen van de montagevriendelijkheid
Iedereen die betrokken is bij productontwerp of het ontwerpen van automatische productiesystemen zoals: productontwerpers en -tekenaars, constructeurs, bedrijfsmechanisatiemedewerkers, bedrijfskundigen, arbeidsanalisten
MBO
Indicatie: 2 dagbijeenkomsten
Bewijs van deelname
Een uitgebreide syllabus
Alleen bedrijfsintern beschikbaar
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de cursus Design for assembly (DfA)

Design for Assembly (DfA) is een methode die u helpt kostenbesparend en methodisch te ontwerpen. Hierbij spelen factoren als maakbaarheid, de benodigde tijdsduur en kosten van assemblage een grote rol. Het stelt u als ontwerper in staat om systematisch een productontwerp te beoordelen op factoren die een negatieve invloed hebben op de montage. Denk hierbij aan productaanpassingen, gereedschapswijzigingen en het te laat op de markt komen van producten. DfA is ook uitermate geschikt om de mogelijkheden van mechanisatie te bepalen.

Tijdens deze cursus leert u het toepassen van de Design for Assembly-methode zodat u op voorhand kostenbesparende productontwerpen kunt realiseren. U leert met behulp van, op uw organisatie afgestemde, praktijkoefeningen het assemblageproces te analyseren en weet hoe u assemblageschema’s opstelt. Dit allemaal aan de hand van door u ingebrachte producten en standaardvoorbeelden in het analyseren/beoordelen van de montage(on)vriendelijkheid. Na afloop van deze cursus weet u welke factoren in het ontwerp verbeterd kunnen worden en heeft u zicht op door te voeren besparingen.

Deze cursus wordt alleen bedrijfsintern georganiseerd. De reden hiervoor is dat de opleidingsbehoefte en het gewenste lesprogramma gericht wordt op uw huidige bedrijfssituatie. 

Tijdens de cursus Design for Assembly komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Uitleg van de theoretische achtergrond van DfA
  • Praktijkoefeningen in het analyseren van het assemblage-proces
  • Opstellen van assemblage-schema's
  • Oefenen aan de hand van eigen ingebrachte producten en standaardvoorbeelden in het analyseren/beoordelen van de montage(on)vriendelijkheid
  • Aangeven van de richting waarin het ontwerp verbeterd kan worden en de daaruit voortvloeiende besparingen

Ontdek de mogelijkheden om deze bedrijfsinterne cursus te organiseren

Wanneer u meerdere medewerkers in uw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessant en voordelig om deze training bij u op locatie te organiseren. Een goede afstemming op uw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit. Onze opleidingsmanager denkt graag met u mee!

Onze opleidingsmanager denkt graag met u mee!

Heeft u interesse in dit bedrijfsintern traject? Onze opleidingsmanager Elroy Leijten komt graag vrijblijvend bij u op bezoek.

Blogs en Nieuws