Tribologie, ofwel wrijvingskunde, stelt de wrijvings- en slijtageverschijnselen die kunnen ontstaan op contactvlakken van materialen centraal. Tijdens de cursus Tribologie ontdek je welke fysische aspecten beperkingen opleveren aan de prestatiegrenzen van een contactvlak.
Inschrijven met het STAP-budget?
Neem direct contact op via +31 (0)40 296 99 33
De cursus Tribologie geeft je kennis en inzicht in alle aspecten die bepalend zijn voor de levensduur, de prestatie en de betrouwbaarheid van machines en apparaten. Na afloop ben je in staat producten te ontwerpen die voldoen aan de hoogste prestatie- en betrouwbaarheidseisen. Je bent bovendien in staat om via een faalanalyse en een methodische aanpak oplossingen te bedenken om degradatie van machine performance door wrijving, slijtage, vermoeiing en corrosie te beheersen.
Deze cursus wordt verzorgd door topdocent Anton van Beek, verbonden aan de TU Delft. Dankzij zijn omvangrijke ervaring in het vakgebied Precision and Microsystems Engineering (Tribology), leert hij je de causale verbanden te leggen tussen verkeerde ontwerpkeuzes en de levensduur van het eindproduct. Tijdens de cursus wordt er, naast een uitgebreide syllabus, gebruik gemaakt van het boek “Advanced engineering design, lifetime performance and reliability" geschreven door onze docent Anton van Beek (www.werktuigbouw.nl). Het boek is geschreven in het Engels maar de cursus wordt in het Nederlands verzorgd. Tijdens de cursus wordt ook gebruik gemaakt van laptops om te oefenen met Mathcad files.
Tijdens de cursus Tribologie komen de volgende onderwerpen aan bod:
Tribologie, levensduur prestatie en betrouwbaarheid. De snelle ontwikkelingen in de werktuigbouw vereisen innovatieve oplossingen om prestatiegrenzen steeds verder op te schuiven. Met de prestatiegrenzen wordt hier gedacht aan snelheid, vermogensdichtheid, precisie, levensduur en betrouwbaarheid. Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de fysieke aspecten die beperkingen opleveren aan deze prestatiegrenzen. De benodigde theorie wordt telkens in groepsverband behandeld aan de hand van probleemstellingen uit de (eigen) praktijk. Na afloop van de cursus bent u onder meer in staat om via faalanalyse en een methodische aanpak oplossingen te bedenken om degradatie van machine performance door wrijving, slijtage, vermoeiing en corrosie te beheersen.
Inschrijven met het STAP-budget?
Neem direct contact op via +31 (0)40 296 99 33
Mikrocentrum werkt met all-in-prijzen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W. en inclusief lesmateriaal en arrangementskosten.
Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform ontvangen 10% korting op de cursusprijs.
Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij je op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.
Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze Programmamanager Opleidingen Elroy Leijten komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.