Leer efficiënter spuitgieten

Wil je meer weten over de vormgevingstechniek spuitgieten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met spuitgieten worden producten gevormd door gesmolten kunststof onder hoge druk in een vorm te spuiten en af te laten koelen. Spuitgieten is een cyclisch proces waarbij het eindproduct via robottechniek uitgenomen wordt.

Spuitgiettechnologie volop in ontwikkeling

De spuitgiettechnologie is volop in ontwikkeling. Alleen al de vaktermen die worden gebruikt (kleurslierten, jetting, grammofoonplaat- en dieseleffect) vragen om actuele kennis. En dat geldt ook voor de specifieke uitdagingen, zoals hoe bereik je kortere productieseries, of hogere kwaliteit? Hoe pas je smart industry toe, hoe ga je om met recycling en zorg je voor minder verspilling? De kennis van alle betrokkenen bij het spuitgietproces wordt steeds belangrijker.

Leer de verschillende aspecten van het spuitgietproces

Bij Mikrocentrum kun je terecht voor een breed cursusaanbod, waarin de verschillende aspecten van het spuitgietproces aan bod komen. Zo leer je tijdens onze cursussen Spuitgieten 1 en de sprintklas Spuitgieten 1 zelfstandig een eenvoudig spuitgietproces op te zetten en veelvoorkomende processtoringen te voorkomen. Je krijgt inzicht in de onderdelen en werking van de spuitgietmachine en spuitgietmatrijs en leert alles over de verschillende stappen van de spuitgietcyclus.

Diepgaande kennis

Wil je meer diepgaande kennis van het spuitgietproces en de procesparameters? Dan bieden wij de cursussen Spuitgieten 2 en de sprintklas Spuitgieten 2 aan. Hier leer je een complex spuitgietproces op te zetten en krijg je meer inzicht in de randapparatuur van de spuitgietmachine, het uitvoeren van metingen en de optimalisatie van de verschillende stappen van de spuitgietcyclus.

Korte sprintcursussen

Ben je op zoek naar een kortere cursus om snel praktisch inzicht te krijgen in het spuitgietproces? Dan is onze Spuitgieten 1 sprintklas of Spuitgieten 2 sprintklas perfect voor jou. In vijf dag bijeenkomsten leer je zelfstandig een eenvoudig spuitgietproces op te zetten en veelvoorkomende processtoringen te verhelpen. Deze cursus is ideaal voor beginnende spuitgietoperators en matrijzenmakers. Deze sprintcursussen hebben dezelfde duur als de Spuitgieten 1 en 2 cursus, maar de periode is verkort tot 5 weken.

NRK-erkend

Al onze cursussen combineren theoretische kennis met praktische vaardigheden, zodat je alles leert wat je nodig hebt om zelfstandig aan de slag te kunnen. En het mooie is: als je onze cursus succesvol afrondt, ontvang je een branche erkend NRK diploma! Dit geldt voor alle cursussen: Spuitgieten 1, Spuitgieten 1 (sprintklas), Spuitgieten 2, Spuitgieten 2 (sprintklas) en Spuitgieten 3. 

Wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van spuitgieten vergroten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met onze cursussen leer je alles wat je nodig hebt om het beste uit jezelf te halen en het spuitgietproces optimaal te benutten. Schrijf je in en word een expert in spuitgieten!

Cursussen op het gebied van Spuitgieten