Door deze moderne (digitale) productietechnieken rollen er bijvoorbeeld dagelijks wereldwijd miljoenen kunststofproducten van de productieband én ook die productietechnologieën worden als maar geoptimaliseerd om te voldoen aan de verwachtingen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit van de maatschappij. Het maken van de juiste keuze in het productieproces is van belang om hoog kwalitatieve producten te produceren. Welk type past het best bij jouw product? En wat kan juist wel of niet? Waar dien je rekening mee te houden in de verwerking of bewerking ervan?

Combinatie van techniek en management

Tot slot gaan de moderne productietechnieken en productiemanagement en logistiek hand in hand. Het verkorten van lever- en doorlooptijden, processen optimaliseren, voorraadbeheersing, doorvoeren van automatisering en het juist aansturen van medewerkers; zijn actuele uitdagingen waar de logistieke sector en diegene die verantwoordelijk zijn voor productieplanning voor staan. Het vraagt om een andere manier van denken en ook van werken van tekentafel tot aan de eindklant.

Aan de slag?

Onze cursussen en evenementen binnen Manufacturing technology helpen je bij het optimaliseren van logistieke processen en biedt alle benodigde handvatten voor de nieuwste productietechnologieën en toepassingsmogelijkheden voor jouw bedrijf!

Ons cursusaanbod