WorkshopSubsidie

Lean Manufacturing

“Hoe verbeter ik het rendement van mijn onderneming?” is een vraag die veel ondernemers bezig houdt. Diverse bedrijven hebben het antwoord hierop gevonden in een lean manufacturing proces.

In de workshop Lean Manufacturing ligt de nadruk op het voorkomen van verspilling. Onder verspilling wordt binnen het lean concept verstaan: overproductie, voorraad, defecten, storingen, transport, bewegingen en wachttijden. Deze activiteiten leveren namelijk geen toegevoegde waarde op en worden dus geëlimineerd.

Lean Manufacturing levert u overigens niet alleen doelmatige processen op. Het is namelijk ook sterk klantgericht. Hierdoor zult u beter in staat zijn om te voldoen aan de steeds toenemende eisen van uw klanten voor wat betreft leverbetrouwbaarheid en flexibiliteit.

Wat leert u tijdens deze workshop?

Na afloop van de workshop beschikt u over kennis van en inzicht in:

  • de principes van lean manufacturing
  • de methoden en technieken voor het meten van verspilling en het reduceren daarvan
  • de wijze waarop u dit concept in uw organisatie kunt invoeren
Voor wie is de workshop Lean Manufacturing bedoeld?

Engineers, productiemanagers, procesverantwoordelijken.

Duur

1 dagbijeenkomst van 9.30 tot 17.00 uur.

Bewijs van deelname

Na afloop van de workshop ontvangt u een bewijs van deelname.

Lesmateriaal

Een uitgebreide syllabus, die na de workshop uitstekend als naslagwerk te gebruiken is.

Inhoud van de workshop
  • waarom is Lean Manufacturing belangrijk voor uw organisatie?

Introductie over Lean Manufacturing en het Toyota Poductie Systeem. Welke resultaten kunt u boeken met het introduceren van Lean Manufacturing in uw organisatie?

  • hoe groot is de verspilling in uw organisatie op dit moment?

Aan de hand van een case-studie wordt een eerste inschatting gemaakt van de verspilling in uw organisatie, waarbij de “7 verspillingen” als leidraad worden genomen.

  • hoe gaat u verspilling te lijf?

U doet dat met de methoden en technieken zoals 5S, Value Stream Mapping, SMED, OEE, etc. Wat houden deze methoden in en hoe past u ze toe voor het in detail analyseren en elimineren van verspilling?

  • wordt uw doel ook werkelijk bereikt?

Aan de hand van een case-studie wordt aangetoond dat zowel met grote veranderingen als met oog voor de details aanzienlijke verbeteringen worden gerealiseerd. Ervaringen bij de implementatie op basis van ervaringen bij organisaties die Lean Manufacturing hebben ingevoerd wordt ingegaan op de kansen en bedreigingen bij de implementatie.

Vorm

De workshop bevat oefeningen en een simulatie. Het is vooral deze simulatie die u inzicht geeft in de uitvoeringswijze en succesfactoren van dit concept. Tevens ziet u de toepassingsmogelijkheden voor uw eigen organisatie en processen.

Deze workshop kan ook bedrijfsintern en aangepast op uw bedrijfssituatie worden gegeven.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om deze cursus bedrijfsintern te organiseren?

Aanpak

We komen vrijblijvend bij u op bezoek, zodat we een goed beeld krijgen van uw organisatie, de doelgroep en uw doelstellingen.

Kwaliteit

Een goede afstemming op uw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend. Mikrocentrum is CEDEO-erkend.

Prijs

Het organiseren van een bedrijfsinterne cursus voor meerdere personen levert vaak een interessant prijsvoordeel op.

Resultaat

Uiteindelijk telt het resultaat. Onze persoonlijke en flexibele aanpak, de praktijkgerichte aanpak en bovenal onze ervaren en specialistische docenten dragen bij aan dit succes.

Neem voor meer informatie contact op met:
Jeroen Gijsberts, j.gijsberts@mikrocentrum.nl of telefonisch via +31 (0)6 47 07 99 63

“Hoe verbeter ik het rendement van mijn onderneming?” is een vraag die veel ondernemers bezig houdt. Diverse bedrijven hebben het antwoord hierop gevonden door hun al jaren toegepaste manier van werken te wijzigen in een lean proces.

In een lean proces ligt de nadruk op het voorkomen van verspilling. Onder verspilling wordt binnen het lean concept verstaan: overproductie, voorraad, defecten, storingen, transport, bewegingen en wachttijden. Deze activiteiten leveren namelijk geen toegevoegde waarde op en worden dus geëlimineerd. Hiervoor worden unieke en beproefde Lean-methoden en technieken gebruikt.

Deze methoden en technieken leveren u overigens niet alleen doelmatige processen op. Lean manufacturing is namelijk ook sterk klantgericht. Hierdoor zult u beter in staat zijn om te voldoen aan de steeds toenemende eisen van uw klanten voor wat betreft leverbetrouwbaarheid en flexibiliteit.

Het concept van lean manufacturing levert u een cultuur op waarin mede­werkers zich richten opverbetering van de processen. En dat hoeven niet alleen productieprocessen te zijn. Recente ervaringen hebben zelfs aangetoond dat met name in de administratieve processen het toepassen van het lean concept geweldige verbeteringen tot gevolg heeft.

Inschrijven Plaats Startdatum Begintijd Eindtijd Prijs Avonden/Dagen
Utrecht 26-10-2020 9:00 16:30 € 650 1
Veldhoven 29-10-2020 9:00 16:30 € 650 1

Mikrocentrum werkt met all-in-prijzen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W. en inclusief lesmateriaal en arrangementskosten.

Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

Het dag arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee, water en een uitgebreide lunch en fris na de middag.
Het middag-avond arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee, water en een avondmaaltijd inclusief drankje.
Het avond arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en water.

logo Business Software Gratis Vakbeurs & Congres
Business Software Event 2020
25 november 2020
Mikrocentrum, de Run 1115, Veldhoven
Inschrijven | Informatie | In agenda