Over Mikrocentrum

Mikrocentrum ondersteunt bij het:

  • vergroten van kennis
  • verbreden van uw netwerk
  • verbeteren van bedrijfsprocessen
  • presenteren van uw bedrijf
  • versterken van uw concurrentiepositie

Wij beschikken over een groot relatienetwerk in de industrie, bij de (semi)overheid en bij kennis- en onderwijsinstellingen. Jaarlijks nemen 28.000 personen deel aan onze activiteiten.

 

Onze belangrijkste activiteiten zijn:


Opleiden

Ruim 150 cursustitels op MBO- en HBO- niveau (Mikrocentrum) en HBO+ en academisch niveau.

Ontmoeten

Jaarlijks organiseren wij o.a. 11 grote vakbeurzen en ruim 20 tot 25 themadagen. Tijdens onze bijeenkomsten staan product- en bedrijfspresentaties, lezingen en netwerken centraal.

Ondernemen

Het High Tech Platform biedt bedrijven de mogelijkheid om hun technisch-commerciële netwerk te vergroten en biedt leden vele voordelen. Inmiddels zijn ruim 600 bedrijven lid van het High Tech Platform.

Organisatie en locatie

ISO9001 200x200x96Het Mikrocentrum team bestaat uit 50 vaste medewerkers, 200 freelance docenten en 25 overige freelance medewerkers. Mikrocentrum is gestart in 1968 in Utrecht en is sinds 1976 gevestigd in de regio Eindhoven. De hoofdvestiging is op De Run 1115 te Veldhoven. De organisatie is sinds 2008 ISO 9001 gecertificeerd.

Juridische structuur

Mikrocentrum is een onafhankelijke stichting (Stichting Mikrocentrum Nederland) met een holding (Mikrocentrum Holding BV) en een werkmaatschappij (Mikrocentrum Activiteiten BV). De dagelijkse leiding van Mikrocentrum is in handen van het MT bestaande uit: Geert Hellings (Algemeen Directeur), Frank Bruls (Hoofd Opleidingen), Els van de Ven (Hoofd Evenementen) en Ingrid van Kronenburg (Controller).