Business software management, is uw organisatie al leidend?

Business Software Event / LeanForms ,  6 augustus 2015
Nieuwe afbeelding

Is Business software de wereld van de snelle ICT jongens met gelikte praatjes en de oplossing voor alle technologische problemen in uw organisatie?

Anton Schaerlaeckens en Ronald Copal van LeanForms denken van niet. Zijn zij een vreemde eend in de bijt of hebben zij een unieke visie op toepassingen voor de hedendaagse manier van organisatie en bedrijfsvoering? Lees het in hun blog:

 
Evolutie van business software             

Na de industriële revolutie was er wel degelijk noodzaak om bedrijven te helpen met het inrichten van digitale systemen zodat bedrijfsprocessen beter en meer gestandaardiseerd konden worden uitgevoerd. Met de opkomst van computers, e-mail, internet en bedrijfsnetwerken op elke werkplek werd de ICT afdeling binnen een bedrijf automatisch belangrijker. Ook de leveranciers van business software (ERP, kwaliteitsmanagement, BPM, etc.) zagen dit  en positioneerde zichzelf als de specialisten van het automatiseren van bedrijfsprocessen.

 

Business software, back to basics

Vandaag de dag zijn werken veel organisatie met diverse (door ICT aangeleverde) systemen met weinig samenhang. De meeste bedrijfsprocessen zijn namelijk interactief met andere bedrijfsprocessen en wisselen informatie uit. Best onhandig als gebruiker, soms zelfs gevaarlijk als organisatie. Het gevolg is dat men vaak noodverbanden ziet in de vorm van aanvullende Excel lijstjes.

Wat hier fout is gegaan? Simpel: de specialisten cq. softwarebedrijven zijn geen professional/experts van de processen in uw organisatie, dat zijn uw medewerkers! U kunt beter eerst zelf modelleren daarna ICT laten automatiseren. Zo stelt u de organisatie dus leidend. Bezin voor gij begint.

 


LeanForms treft u dit jaar tijdens Business Software Event waar zij u uitnodigen om op stand 51 met hen van gedachten te wisselen over de uitdagingen in uw organisatie. Mogelijk kunnen zij u inspireren of doet u ideeën op bij de presentatie van Nederlandse business cases.