Cursus spuitgieten 1, niet alleen voor operators

Barend Blom - Opleidingsmanager Mikrocentrum,  4 mei 2016
Spuitgieten1

Als opleidingsmanager spreek ik veel cursisten. Ik ben altijd benieuwd naar de achterliggende redenen waarom zij een spuitgietcursus volgen bij Mikrocentrum. De inschrijvingen zijn vaak heel divers. Je zou verwachten dat er vooral operators aan deze cursus meedoen omdat zij deze vakkennis dagelijks nodig hebben.


Naast machinestellers en medewerkers technische dienst schrijven ook product ontwerpers, kwaliteitsmanagers, verkopers en projectbegeleiders in. Spuitgieten is een vak en geen kunstje. Dat zien ook directeur /eigenaren in die we dan ook regelmatig tijdens een cursus mogen verwelkomen.


In de praktijk komt het vaak aan op teamwork. Het is prettig en soms ook noodzakelijk dat collega’s van andere afdelingen tot een bepaald niveau over actuele spuitgietkennis beschikken. Een cursus van 10 avonden of 5 dagen biedt dan uitkomst.


Regelmatig nemen cursisten hun eigen producten mee om deze met de docent en medecursisten in- of na de les te bespreken. Dit is een grote toegevoegde waarde van het volgen van een dergelijke cursus. De oogkleppen gaan af en de nieuw aangeleerde kennis wordt direct toegepast.

Neem contact op met Barend Blom over de mogelijkheden rondom de cursussen Spuitgieten van Mikrocentrum.