• 29 juli 2021
  • Leestijd: 4 minuten

Werken bij Mikrocentrum volgens Frank Bruls

Frank Bruls

Werken bij Mikrocentrum is leuk én leerzaam! Samen maken wij de technologie van de toekomst. Met een team van 50 collega’s zijn wij dagelijks bezig met het organiseren van cursussen, evenementen, trainingen en netwerkbijeenkomsten. Het zijn de mensen van Mikrocentrum die de juiste mensen bij elkaar brengen om tot nieuwe technologieën of samenwerkingen te komen. Dat is wat ons drijft. Benieuwd hoe het is om bij ons te werken? Frank Bruls, Manager afdeling opleidingen bij Mikrocentrum vertelt je er alles over!

Organisatiestructuur en –cultuur

Mikrocentrum is een transparante en platte organisatie. Dat wil zeggen dat de mensen die hier werken zichtbaar zijn en dat hun kwaliteiten bijdragen aan wie Mikrocentrum is en wil zijn. Wanneer jij ergens energie en tijd in steekt wordt dat door jouw klanten en collega’s opgemerkt. Wij maken gebruik van elkaars sterktes om zo een team te zijn die opleiden, ontmoeten en ondernemen positioneren en profileren. Eigen verantwoordelijkheid geven en nemen hoort bij onze cultuur.  

Wederzijdse verwachtingen

Bij Mikrocentrum is geen dag hetzelfde. Wij zijn een dienstverlenende organisatie en zijn altijd bezig met hoe wij onze klanten het beste kunnen helpen. ‘’Je kunt niet zeggen, we kijken er morgen wel even naar. Je moet snel met een kwalitatief goede oplossing komen. ‘’ Aldus Frank. Intern stellen wij de volgende waarden centraal:

  • Zichtbaarheid: niemand is een nummer én iedereen doet er echt toe
  • Transparantie: we zijn duidelijk en helder en verwachten dat jij ook open en eerlijk naar ons communiceert
  • Persoonlijke ontwikkeling: wij coachen jou naar de beste versie van jezelf. Er is ruimte om een cursus te volgen en daarmee bij te dragen aan jouw ontwikkeling
  • Flexibiliteit: vanuit ons en vanuit jou

Wij zijn opzoek naar mensen met goede ideeën, die dit ook concreet maken en uitvoeren. Bij Mikrocentrum vinden we het belangrijk dat jij doet waar jij blij van wordt. We stellen regelmatig de vraag: ‘Waar wordt jij nou echt blij van?’ Dit is een vraag die ook voor jou in de komende jaren steeds belangrijker wordt. Het werkt eenvoudig; hetgeen waar jij blij van wordt, zijn ook vaak de dingen waar je goed in bent. Dingen waar je goed in bent, train je vaker en ga je steeds leuker vinden. Wat minder je aard is of waar minder je kwaliteiten in liggen, betekent niet dat je ze niet moet doen. In tegenstelling zelfs, wij dagen jou uit om nieuwe dingen te leren en je kwaliteiten te ontwikkelen.

Mikrocentrum versus zelfstandigheid

Natuurlijk begeleiden we je in het begin en helpen we je bij de opstart in je eerste weken. Al is Mikrocentrum juist een organisatie waarin zelfstandigheid van je verwacht wordt en een proactieve houding wordt beloond. Als je een beetje weet hoe het in de organisatie zit en wat voor taken er van je gevraagd worden, dan ga je na een tijdje zelf inschatten hoe je dit kunt invullen.

Bij Mikrocentrum is er sprake van een hoge mate van saamhorigheid, waarbij jouw zelfstandigheid en proactiviteit enorm belangrijk zijn. Juist iets extra’s doen voor een docent, cursist of exposant maakt hen en alle anderen blijer. Iedereen doet wat extra’s, waardoor we elkaar sterker maken en dat is de droom die wij willen bereiken.

‘’De Mikrocentrum droom waarmaken is niet alleen de rol van de leidinggevende, maar van iedereen. Elkaar stimuleren elke dag dat stapje extra te zetten, dat maakt het verschil.''  Frank Bruls

Jouw kennismakingsgesprek bij Mikrocentrum

Natuurlijk willen wij jou zo goed mogelijk voorbereiden op een kennismakingsgesprek bij Mikrocentrum. Een aantal typische vragen die je zeker kunt verwachten hebben we voor je opgesomd:

  • Waar word jij blij van?
  • Met wat voor vragen komen collega’s aan jouw bureau?
  • In welke rol zie jij jezelf binnen Mikrocentrum, wat zijn jouw verwachtingen?

We kijken naar jouw vakinhoudelijke kennis, maar net zo belangrijk zijn jouw persoonlijke kwaliteiten en de wil om nieuwe initiatieven te starten binnen onze dynamische organisatie.

Het leukste aan werken bij Mikrocentrum

‘’Werken bij Mikrocentrum is in feite technische feestjes organiseren.‘’ – Frank Bruls

Benieuwd naar wie wij zijn? Wat onze andere medewerkers vinden van werken bij Mikrocentrum? Of deel jij onze drijfveren? Bekijk onze werken-bij-pagina voor meer informatie en de openstaande vacatures.