• 13 juni 2016
  • Leestijd: 3 minuten

Business Software Event groeit met totaalaanbod voor verbetering van bedrijfsprocessen

logo Business Software

Het Business Software Event vertoont al jaren een gestage groei in aantallen bezoekers en exposanten. Dit jaar was dat een verdubbeling naar twee dagen en duizend bezoekers. Dat is te danken aan de inhoudelijke verbreding tot een event dat de industrie een compleet beeld geeft van de optimale aansturing van een onderneming met business-software. Het draait om het verkrijgen van inzicht in bedrijfsprocessen, het verbeteren van de business en de tools die hiervoor kunnen worden ingezet. De groei en verbreding van het event vormen voor organisator Mikrocentrum, het onafhankelijk kenniscentrum voor de industrie, alle reden om uit te breiden naar twee beursdagen. Het Business Software Event 2016 vond plaats op 29 en 30 november in het 1931 Congrescentrum in Den Bosch.

"Het voorgaande jaar werd voor het Business Software Event met succes een vernieuwde opzet met vakbeurs en hoogwaardig congres geïntroduceerd," vertelt eventmanager Moniek Groot bij Mikrocentrum. “Het biedt bezoekers – dit jaar verwachten we er 1.000 – en exposanten alle gelegenheid voor intensieve interactie. Ook de belangstelling van softwareleveranciers en adviseurs neemt toe; er is plaats voor maximaal 150 exposanten.” Inhoudelijk blijft de verbreding van het softwareaanbod doorzetten. Het voormalige ERP/PLM-event is uitgegroeid tot een volwaardig evenement met alle softwaretools die een (MKB-)onderneming kan inzetten om haar business te verbeteren. 

Moniek Groot vindt de discussie over totaaloplossing of best-of-breed erg interessant. “We hebben aanbieders die met een veelomvattend softwarepakket komen, maar er zijn ook leveranciers van best-of-breed-oplossingen. Daarnaast is de integratie van die verschillende softwarepakketten een thema. Belangrijk is natuurlijk ook Smart Industry. Wij leggen daarbij een accent op de praktische toepassingen en laten op het congres bedrijven aan het woord die er concreet mee aan de slag zijn gegaan,” zegt Moniek Groot.

Smart Industry

Frank Groot, chief commercial officer van Isah Business Software, is exposant van het eerste uur bij voorloper KOG, het ERP-event voor de klantordergestuurde maakindustrie. Hij is positief over de verbreding tot Business Software Event en ziet de meerwaarde van het presenteren van het complete scala aan businesssoftware. “Een winstpunt is ook dat wij op de beurs de aanbieders van die software kunnen ontmoeten. Dat zijn vaak partijen waar wij al veel mee samenwerken,” vertelt Frank. Wel hoopt hij dat het bredere beursprofiel voldoende aantrekkelijk blijft voor de oorspronkelijke doelgroep. Frank Groot is daarom blij dat ook dit jaar Smart Industry een belangrijk beursthema zal zijn.

Verkoopondersteuning

In de industrie is ERP een must; het legt een transactionele basis onder een bedrijf. Dat geldt niet per se voor de verkoopondersteunende software. Er is wel een directe link. Software dient namelijk de klantwens naar een correcte order te vertalen. Dit is alleen mogelijk als een bedrijf z’n productmanagement en processen goed op orde heeft. En dat zijn er gelukkig steeds meer, getuige de opkomst van fenomenen als smart customization en configure-to-order. Dan is een beurs zoals Business Software Event, met informatieve presentaties, inspirerende cases en persoonlijke ontmoetingen, bij uitstek de gelegenheid voor bewustwording van de kansen die verkoopondersteunende software biedt.

Meer weten over het Business Software Event?

Steeds meer bedrijven zijn bezig met het (verder) digitaliseren van hun processen. Denk hierbij onder meer aan engineering, productie, logistiek en sales.

Bekijk het Business Software Event hier

Over de schrijver


Mikrocentrum

Mikrocentrum