• 11 mei 2020
  • Leestijd: 3 minuten

COVID-19 update: Stand van zaken rondom opleidingen en evenementen

MC2020 Update Corona Maatregelen

Naar aanleiding van de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus en de richtlijnen vanuit het RIVM werkt Mikrocentrum aan protocollen en bijbehorende aanpassingen. Dat alles in lijn met de 1,5 meter-richtlijnen. De veiligheid van u als cursist, bezoeker of exposant staat daarbij voor ons te allen tijde voorop. Graag delen we per activiteit de tot nu toe genomen maatregelen en vooruitzichten.

 

Opleidingen: aangepaste lesvormen vanaf 1 juni

Voor cursussen na 1 juni later gepland staan, wordt per cursus bekeken welke lesvorm het best passend is: online, klassikaal of hybride (combinatie online en klassikaal). Voor cursussen met practica zijn speciale aanpassingen in voorbereiding zodat ook die veilig kunnen plaatsvinden.

Voor de klassikale cursussen werken met we met aangepaste ruimtes waarbij we de 1,5 meter afstand tussen de aanwezigen kunnen garanderen. We zorgen voor de juiste hygiënische maatregelen. Zo verhogen we de schoonmaakfrequentie in ons gebouw en is er voldoende desinfecterende handgel en -zeep beschikbaar. Ook passen we de cateringfaciliteiten aan conform de richtlijnen, zodat u op een veilige manier gebruik kunt maken van de geboden faciliteiten.

Bij meerdaagse cursussen die hybride plaatsvinden wisselen we de bezetting per cursusdag, vergelijkbaar met de regelingen die nu voor het reguliere dagonderwijs gelden. Heeft u zich ingeschreven voor een cursus? Dan ontvangt u spoedig bericht over de genomen maatregelen die van toepassing zijn voor uw cursus.

 

Bekijk hier een impressie van de genomen maatregelen in ons gebouw:

 MikrocentrumCovid-19  safe!  

Evenementen: vooruitzichten en maatregelen na 1 juni

Alle evenementen die tot 1 juni gepland staan zijn verplaatst naar een nieuwe datum of zijn geannuleerd. Vanaf 1 juni zijn er weer evenementen bij Mikrocentrum op locatie mogelijk, dit geldt voor zowel onze eigen evenementen als van andere organisaties. Voor die evenementen werken we aan passende maatregelen in lijn met de 1,5 meter samenleving. In juni zullen die evenementen nog beperkt van omvang zijn, vanaf 1 juli is er waarschijnlijk al meer mogelijk.

Zowel voor de activiteiten op locatie bij Mikrocentrum als voor onze evenementen op andere locaties (zoals vakbeurzen) zijn diverse richtlijnen, maatregelen en protocollen in voorbereiding. Bezoekers en exposanten worden daar separaat en persoonlijk van op de hoogte gebracht. We volgen daarbij ook diverse protocollen die zijn opgesteld door en in samenwerking met diverse brancheverenigingen in de evenementensector. Mikrocentrum is ook aangesloten bij het landelijke initiatief Veilig naar de Vakbeurs. 

 

Klimaatsysteem bij Mikrocentrum COVID-19 veilig

Het Mikrocentrum gebouw kent een klimaatsysteem waarbij alle ingezogen verse buitenlucht niet wordt gerecirculeerd. Alle ingezogen lucht wordt na opwarming c.q. afkoeling 1x door het pand verplaatst en daarna via een centraal afzuigsysteem naar buiten geblazen. Bij het naar buiten blazen wordt zowel gebruik gemaakt van warmte terugwinkasten als warmtewielen. Beide bedoeld om efficiënt en duurzaam om te gaan met energie.

 

Heeft u vragen? We staan u graag te woord!
We begrijpen dat deze maatregelen vragen bij u kunnen oproepen. Onze collega’s staan u graag te woord om al uw vragen, voor zover mogelijk, te beantwoorden. 

Neem contact op met een van onze collega's

Wij danken u voor uw begrip en hopen u snel weer te mogen verwelkomen bij een van onze activiteiten.


Met vriendelijke groet,
Mikrocentrum

Over de schrijver

Mikrocentrum

Mikrocentrum