• 20 mei 2016
  • Leestijd: minder dan een minuut

Espol Plastics investeert in opleiding spuitgiet operators

Espol Plastics Spuitgieten1b

Eind maart zijn 2 medewerkers van Espol Plastics uit Lelystad begonnen aan de cursus Spuitgieten 1. Donny Tuininga en Wilco Mulder volgen deze basiscursus samen met 5 medecursisten van Mikrocentrum op de locatie van Engel Benelux in Houten op donderdag avond.

Tijdens de cursus Spuitgieten 1 leert u zelfstandig een eenvoudig spuitgietproces op te zetten en veel voorkomende processtoringen te verhelpen. Er worden onderwerpen behandeld als kunststofkennis, grondstofvoorbereiding, gedrag van kunststof tijdens verwerking, de werking van de spuitgietmachine en het matrijs- en spuitgietproces. 

Wij vinden praktijk heel belangrijk bij de cursussen, zo kan u toepassen wat u geleerd heeft bij de theorie. Daarom is 50% van de lessen praktijk bij de machine. Aan het eind van de cursus moeten de deelnemers zelfstandig een eenvoudig spuitgietproces kunnen opstarten.

Het gaat om een brancheopleiding die erkend is door de NRK.

Leg een basis voor het vak spuitgieten

Na afloop van de cursus ken je de belangrijkste eigenschappen van thermoplasten die van belang zijn voor de verwerking. Ook heb je alles geleerd over de onderdelen en werking van de spuitgietmachine en spuitgietmatrijs en ken je de verschillende stappen van de spuitgietcyclus. Bovendien weet je zelfstandig een eenvoudig spuitgietproces op te starten en veel voorkomende processtoringen te verhelpen.

Bekijk ons cursusaanbod

Over de schrijver

Barend Blom

Barend Blom

Opleidingsmanager Kunststof- en matrijstechnologie | Mikrocentrum