• 17 december 2015
  • Leestijd: een minuut

Henny Spaan ontvangt Kees Kooij award

Henny Spaan ontvangt Kees Kooij Award hoofdafbeelding

Henny Spaan, Algemeen Directeur van IBS Precision Technology, heeft op 16 december 2015 tijdens de jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst van Mikrocentrum de Kees Kooij award ontvangen. Deze award wordt sinds 2003 uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Mikrocentrum.

Waar het allemaal begon...

Henny Spaan is een van de initiatiefnemers geweest voor de Precisiebeurs, die dit jaar voor de 15e keer werd georganiseerd. Samen met enkele andere vooraanstaande precisietechnologen heeft hij in 2000 een groep van bedrijven verzameld die gezamenlijk aan Mikrocentrum hebben gevraagd om de Precisiebeurs op te zetten. De eerste editie van de beurs was op 10 en 11 oktober 2001. Inmiddels is de Precisiebeurs uitgegroeid tot hét jaarlijkse evenement in de precisietechnologie.

Henny Spaan heeft in de afgelopen jaren belangrijke bijdragen geleverd aan de opzet van de beurs en in het bijzonder aan het lezingenprogramma. Hij was zelf ook diverse keren present als keynote spreker. Daarnaast heeft hij, mede vanuit zijn presidentschap van de Europese Euspen organisatie, de banden tussen Euspen, Mikrocentrum en de Precisiebeurs verder versterkt.

Tijdens de afgelopen editie van de Precisiebeurs lanceerde hij het nieuwe Advanced Thermal Control consortium. Henny Spaan is ook een van de drijvende krachten achter de inspanningen vanuit Mikrocentrum om vertegenwoordigers van de Europese big science projecten naar de Precisiebeurs te halen. 

Over de schrijver

Mikrocentrum

Mikrocentrum