• 7 maart 2022
  • Leestijd: 2 minuten

Marc Hendrikse nieuw lid bestuur Mikrocentrum: Leven Lang Ontwikkelen nog steviger op de agenda

Mikrocentrum Marc Hendrikse Nieuws v2

Veldhoven, 7 maart 2022 – Marc Hendrikse is toegetreden als lid en inkomend voorzitter van het bestuur van Stichting Mikrocentrum Nederland, de kennis- en netwerkorganisatie voor de hightech- en maakindustrie. Met de komst van Hendrikse versterkt Mikrocentrum de ambitie om een Leven Lang Ontwikkelen in het hightech ecosysteem verder te verankeren.

De hightech- en maakindustrie is een van de meest dynamische maar tegelijkertijd ook meest complexe sectoren ter wereld. Marc Hendrikse heeft zijn hele loopbaan laten zien dat structureel met elkaar de verbinding zoeken en kennisdelen essentieel zijn om als Nederlandse hightech maakindustrie de toppositie te behouden. “De complexiteit is zodanig dat alleen samenwerken nog de oplossing is”, zegt Hendrikse. “Je moet zorgen dat je blijft werken aan ecosysteemontwikkeling om dit te kunnen realiseren. Slim innoveren doe je met elkaar. Twee elementen zijn hier essentieel: talent vinden, houden en bijscholen enerzijds, en de talenten met elkaar verbinden anderzijds. Mikrocentrum heeft al ruim 50 jaar aangetoond van grote toegevoegde waarde te zijn voor de hightech sector. Juist nu, in deze tijd van transities, zijn een Leven Lang Ontwikkelen en verbinding dan ook van cruciaal belang.”

Slim innoveren doe je met elkaar

In een wereld die steeds complexer wordt, neemt de roep om een hoger niveau van kennis en vaardigheden alleen maar toe. De tijd van een monopolie op een idee, technologie of innovatie is voorbij. Niet omdat alles al is uitgevonden, maar omdat het bijna niet meer alleen te realiseren is.

Bert-Jan Woertman, Algemeen Directeur Mikrocentrum: “Marc Hendrikse begrijpt dit als geen ander. Zijn toetreden is een logische stap voor Mikrocentrum. We delen namelijk dezelfde kernwaarden: verbinden, kennisdelen en samenwerken. Mikrocentrum houdt zich al ruim 50 jaar bezig met een Leven Lang Ontwikkelen en is een netwerkorganisatie pur sang. Als boegbeeld voor de Topsector High Tech Systemen en Materialen is Hendrikse een echte verbinder en groot voorstander van talentontwikkeling en –behoud. Met Hendrikse versterken we onze ambitie, met een Leven Lang Ontwikkelen en verbinding als vaste kernelementen.”  

Verstevigen toppositie hightech- en maakindustrie

Het bestuur bestaat nu, naast Marc Hendrikse, uit Roel Fonville (Voorzitter tot 2023), voormalig topman Philips Healthcare, en Wim Kraaijeveld, voormalig partner van PwC. “Als kennishub en ontmoetingsplek werken we samen aan het verstevigen van de toppositie die de industrie heeft. Toekomstbestendigheid is de sleutel op weg naar de technologie van de toekomst”, aldus Woertman.